热门搜索: 期末答案 英语四级 六级
您的当前位置:首页>期末试题>文科《大学英语》试题及答案

文科《大学英语》试题及答案

文科《大学英语》试题及答案
 

第一部分  交际用语(共计10分,每小题2分)

 

1—5题:阅读下面的小对话,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。

1. -- Hello, Xiaoyan. How Was the party?

  A. I’m fine, thank you

  B. It was Friday

  C. Hi, Jack. We had a great time

2. --           ?

-- Two years ago,

  A. Where did you go

  B. Do you like Japan

  C. When did you visit Japan

3. -- Can I help you?

  A. Nice to see you

  B. Yes, please

  C. Not at all

4. --What do you usually do at weekends?

  A. I play football with a group of friends

  B. It's lovely. Thank you

  C. I started learning tennis when I was 6

5. -- Ivydale Guesthouse. Can I help you?

  A. Salad, please

  B. Yes, please. I'd like to make a reservation

  C. I'll go there myself

第二部分  词汇与结构(共计40分,每小题2分)

6—25题:阅读下面的句子和对话,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。

6. I          table tennis quite well, but I haven't had time to play since the New Year.

     A. will play                B. play                     C. have played

7. She           answer my phone call yesterday.

     A. doesn't                  B. didn't                    C. wasn't

8. He is a good friend of    

     A. ours                    B. our                     C. our's

9. They named the island           its discoverer.

     A. in                     B. to                     C. after

10. A. Thank you for lending me your dictionary.

     B. You're welcome. Butcould you           to me tomorrow?

     A. give it back            B. give back it             C. get back

11. Tomorrow is my mother's birthday. I want to buy          for her.

     A. anything special        B. something special       C. special something

12. It's a long way to get there. This is           we started so early.

     A. what                   B. how                    C. why

13.           I That,fire is dangerous.

     A. To stop               B. Stopping               C. Stop

14. I love travelling. I           most places in the world.

     A. have gone to             B. have been to            C. went to

15. If I           you, I would buy a house at the seaside.

     A. were                     B. was                      C. am

16. A. I haven' t eaten all day.

     B: You           be very hungry.

     A. should                 B. must                   C. have to

17. I'm going to           a flat near the company I'm working at.

A. hire                       B. borrow                   C. rent

18.           of the boys came to the party. They were ill.

A. Either                 B. All                    C. Neither

19. I'm going to have the washing machine

A. to repair                B. repaired                C. repair

20. Ann didn't buy           for herself.

A. something             B. nothing                C. anything

21. Have you asked John           tickets to Beijing?

A. for                     B. to                       C. in

22. I           jogging every morning in the park.

A. go                      B. do                      C. play

23. That's a           perfect picture!

A. very                    B. much                   C. really

24. I've been in London           last Friday.

A. since                   B. for                      C. till

25. David' s computer           yesterday.

A. steals                    B. stole                     C. was stolen

第三部分  阅读理解(共计20分)

26—30题:阅读下列短文,从A、B、C三个选项中选出一个正确答案,并在答题纸上写出所选的字母符号。(共计10分,每小题2分)

 Last week Polly decided to give up her job. She is fed up with it, she finds it boring and she wants to change her career. Her employers, "Lucky Shops", are not too bad. They give her quite good benefits, such as free lunches and paid holidays, but she does not get on with her boss. Her salary is quite good, but, because she is not happy, she wants to look for something else.

 Last Saturday she talked about it with David and Xiaoyan. They agreed with her. They said she should i'esign and try another career, so she took action. She looked at advertisements in the paper and picked out three jobs that looked interesting. She had to write out her CV to apply for a job, and she did that on Wednesday evening. Xiaoyan helpe her with it. She has a lot of experience of selling and good business training but is worried about her lack of experience in some areas.

26. Polly has decided to

       A. ask for a higher salary                 B. give up her job

       C. take a long holiday

27. "Paid holidays" means

       A. she gets no salary during her holidays

       B. she has to pay for her own holidays

       C. she still gets salary when she is on holidays

28. Her friends

       A. offered her a job                      B. agreed with her

       C. don't want her to resign

29. She has experience of

       A. banking                 B. shopping                C. sales

30. She's worried about her

        A. lack of experience       B. salary                    C. present boss

31—35题:阅读下列短文,并根据短文内容判断其后的句子是否正确(R屯ht)、错误(Wrong),还是文字中没有涉及相关信息(Doesn’tsay)。(共计10分,每小题2分)

   Mr Spinney has got a great love for puppets (木偶 ).  He is now over sixty.  He started working with puppets when he was only eight years old. In the late sixties, he was lucky enough to have a chance to work on Sesame Street (芝麻等), a very famous American television show for children. Today, Sesame Street is shown on television in more than eighty countries. Spinney plays the part of the man inside an eight-foot yellow chicken called Big Bird.

Spinney likes his job very much and he thinks it's his duty to play his part well and give children lots'of fun. He doesn't want children to know that Big Bird is in fact a man, so he tries to be very careful. Once, however, a child saw him when he was getting out of his costume (演出服装). She looked at him and then said, "Mummy! Does Big Bird know he's get a man inside him?"

31. Mr Spinney is an actor.

A. Right.                   B. Wrong.                  C. Doesn't say.

32. He started making puppets when he was eight.

A. Right                     B. Wrong                    C. Doesn't say.

33. Sesame Street is popular in America and other countries.

A. Right.                   B. Wrong.                  C. Doesn't say.

34. Mr Spinney has got a lot of money playing the part of Big Bird.

  A. Right.                   B. Wrong.                  C. Doesn't say.

35. The child knows that Big Bird is actually played by an actor.

  A. Right.                   B. Wrong.                  C. Doesn't say.

 

第四部分  翻译(共计30分)

36—40题:汉译英。根据括号内的提示将下列句子补充完整,并将答案写在答题纸上。(共计15分,每题3分)

36. She's your girlfriend,          ? (是不是)

37. A- Would you like to order now?

  B.          (我要份沙拉。)

38. Peter, you need to                (该理发了)

39. A: It's very cool outside. Shall we take a walk?

  B:          (我宁愿) listen to some music at home.

40. A: Where is Richard?

  B: He is over there.           . (他穿着一件绿色的衬衫)

  41—45题:英译汉。将下列英文句子翻译成中文,并将答案写在答题纸上。(共计15分,每题  3分)

41. He got on well with his sister.

42. He used to play basketball every Sunday.

43. She would buy a large house if she won the lottery.

44. That box is too heavy for her to carry home.

45. One of the biggest sporting events in the world is the Olympic Games.

 
阳光大学生网 英语试题答案及评分标准

第一部分  交际用语(共计10分,每题2分)

1.C    2.C    3.B    4.A    5.B

第二部分  词汇与结构(共计40分,每题2分)

6.B    7.B      8.A    9.C    10.A

   11.B    12.C    13.C    14.B    15.A

16.B    17.C    18.C    19.B    20.C

21.A    22.A    23.C    24.A    25.C

第三部分  阅读理解(共计20分,每题2分)

26.B      27.C    28.B    29.C    30.A

31.A    32.B    33.A    34.C      35.B

第四部分  翻译(共计30分,每题3分)

36. isn't she

37. I'd like a salad, please / Salad, please

38. have your hair cut

39. I'd rather / I'd prefer to

40. He's wearing a green shirt

41.他和他的姐/妹相处得很好。 

42.他以前每个星期天都打篮球。

43.如果中了彩票,她会去买一个大房子。

44.那个盒子太重了,她抬不回家。

45.世界上最大的体育赛事之一就是奥运会。

相关文章

热门文章

友情链接

暴走搞笑骂人图片 | 中国女富豪 | 女生网名非主流 | 团团 | 骂人的图片暴走漫画 | 白雪公主故事ppt | 消消乐 | vip账号大师 | 征求意见表格式 | 天天酷跑可以刷钻吗 | 骂傻逼暴走图片 | 大话手游合区 | 空间相册名字 | 韩国时装 | 照片墙制作ppt | 手机网游大全 | 火线骂人空格复制 | 8月26爱奇艺 | 科比中文 | 顺丰组织架构 |