17届英语高考真题

时间:2017-05-26 09:19:59 高考英语 我要投稿

17届英语高考真题

  高考一直被认为是国内最重要的考试,每一年都牵动着无数考生和家长的心。下面是阳光网小编为你整理的内容,希望对你有帮助。

17届英语高考真题

       17届英语高考真题

  第Ⅰ卷

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题l.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的'A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后;你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt?

  A.£l9.15. B.£9.15. C.£9.18.

  答案是B。

  1. What do the speakers need to buy?

  A. A fridge. B. A dinner table. C. A few chairs,

  2. Where are the speakers?

  A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In a school.

  3. What does the woman mean?

  A. Cathy will be at the party.

  B. Cathy is too busy to come.

  C. Cathy is going to be invited.

  4. Why does the woman plan to go to town?

  A. To pay her bills in the bank.

  B. To buy books in a bookstore.

  C. To get some money from the bank,

  5. What is the woman trying to do?

  A. Finish some writing.

  B. Print an article.

  C. Find a newspaper,

  第二节(共l5小题;每小题l.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What is the man doing?

  A. Changing seats on the plane.

  B. Asking for a window seat.

  C. Trying to find his seat.

  7. What is the woman's seat number?

  A. 6A. B. 7A. C. 8A.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8.Why doesn’t the woman take the green T-shirt?

  A.It’s too small.B.It’s too dark.C. It’s too expensive.

  9.What does the woman buy in the end?

  A. A yellow T-shirt.B.A blue T-shirt.

  C.A pink T-shirt.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10.How long has the man been in London?

  A.One year.

  B.A few years.

  C.A couple of months,

  11.Why did the woman leave her hometown?

  A.To lead a city life.

  B.To open a restaurant.

  C.To find a job.

  12.Where did the woman come from?

  A.London.B.Arnside.C Lancaster

  听第9段材料,回答第l3至l6题。

  13.What is a daypack?

  A.A box.B.A bag.C.A lock.

  14.What surprises the girl at school?

  A.A lot of discussions in class.

  B Teachers giving little homework.

  C Few students asking questions in class.

  15.At what time of the school term does the conversation most probably take place?

  A.At the end of it.

  B.In the middle of it.

  C.At the beginning of it.

  16.What do we know about the girl?

  A.She is new to the school.

  B.She writes for the school newspaper.

  C. She seldom asks questions in class.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17.What does Mr. Henry Stone do?

  A.A bank clerk.

  B.A teacher.

  C.A writer.

  18.What does Henry like doing at airports?

  A.Watching people.

  B.Telling stories.

  C.Reading magazines.

  19. What did Henry learn from the newspaper that day?

  A.A valuable suitcase was missing.

  B .A man stole money from a bank.

  C.A woman ran away from home.

  20.Why was the woman at the airport?

  A.She was traveling on business.

  B.She was seeing the man off.

  C.She was leaving for Greece.

  第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  例: It is generally considered unwise to give a child he or she wants.

  A. however B. whatever

  C. whichever D. whenever

  答案是B

  21. We can never expect bluer sky unless we create less polluted world.

  A. a; a B. a; the

  C. the; a D. the; the

  22. – I wonder how much you charge for your services.

  -- The first two are free the third costs $30.

  A. while B. until

  C. when D. before

  23. Daniel's family their holiday in Huangshan this time next week.

  A. are enjoying B. are to enjoy

  C. will enjoy D. will be enjoying

  24. -- Do you think it's a good idea to make friends with your students?

  -- , I do. I think it's a great idea.

  A. Really B. Obviously

  C. Actually D. Generally

  25. Just as Professor Scotti often it, success is ninety-nine percent mental attitude.

  A. gets B. makes

  C. puts D. means

  26. -- Could you be so kind as to close the window?

  A. With pleasure B. Go ahead

  C. Yes, please D. That's OK

  27.A good friend of mine from I was born showed up at my home right before I left for Beijing.

  A.how B.whom

  C.when D.which

  28.The play next month aims mainly to reflect the local culture.

  A.produced B.being produced

  C.to be produced D.having been produced

  29.Some people who don’t like to talk much are not necessarily shy;they _____ just be quiet people.

  A.must B.may

  C.should D.would

  30.Many children, parents are away working in big cities,are taken good care of in the village.

  A.their B.whose

  C.of them D.with whom

  31.China has got a good for fighting against the flu with its careful and smooth organization.

  A.reputation B.influence

  C.impression D.knowledge

  32. a certain doubt among the people as to the practical value of the project.

  A.It has B.They have

  C.It remains D.There remains

  33.We tried to find a table for seven,but they were all .

  A.given away B.kept away

  C.taken up D.used up

  34.But for their help,we the program in time.

  A.can not finish B.will not finish

  C.had not finished D.could not have finished

  35.I'm amazed to hear from my school teacher again. ,it is ten years since we met last.

  A.In a word B.What’s more

  C.That’s to say D.Believe it or not

  第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  After spending a weekend away with my adult son, I was so impressed by his generous heart that I sent him this letter.

  Dear son,

  I want to thank you for teaching me a very 36 lesson in life by the great example you 37 . When we were eating at that café in Bondi and a person who had 38 his hamburger didn’t have enough money to pay for it, without any 39 , you went over and put the 40 $2 into his hand.

  When we were leaving, you 41 threw a five-cent coin onto the pavement and said 42 like, “Some kid will really enjoy 43 this.”

  Last week, a young man 44 me in the line at a petrol station didn’t have 45 money to pay for his petrol. I asked the money collector, “How much 46 is he?” She told me he had meant to put $15 of petrol in his car 47 he had been looking at the wrong gauge(计量表) and had put in 15 48 , which came to just over 49 . That is an easy mistake 50 both gauges run fast.

  Something made me think of you and 51 you did that night at the café in Bondi. I handed the man $6. He was so 52 and said, “But why would you do this for me?” I just smiled as I thought of you.

  Thank you, son, for teaching me that “it’s 53 to give than receive”. Now when I see a five-cent coin on the 54 and want to pick it up, I think of you and leave it 55 , just in case some kid will get a kick out of finding it.

  Love always, Mum

  36. A. humorous B. private C. reasonable D. valuable

  37. A. followed B. gave C. set D. took

  38. A. ordered B. booked C. offered D. bought

  39. A. hesitation B. doubt C. permission D. difficulty

  40. A. other B. last C. extra D. rest

  41. A. again B. already C. only D. also

  42.A. nothing B. everything C. anything D.something

  43.A.finding B.accepting C.looking for D.pointing at

  44. A.behind B.beyond C.ahead of D.next to

  45.A.much B.some C.any D.enough

  46.A.far B.1ong C.short D.high

  47.A.and B.but C.so D.while

  48.A.1itres B.kilograms C.pounds D.kilometres

  49.A.$15 B.$20 C.$25 D.$30

  50.A.until B.as C.although D.unless

  51.A.what B.which C.whatever D.whichever

  52.A.excited B.surprised C.interested D.encouraged

  53.A.easier B.better C.faster D.worse

  54。A.corner B.way C.ground D.carpet

  55.A.there B.here C.out D.around

  第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Remembering names is an important social skill.Here are some ways to master it.

  Recite and repeat in conversation.

  When you hear a person’s name,repeat it.Immediately say it to yourself several times without moving your lips.You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.

  Ask the other person to recite and repeat.

  You can let other people help you remember their names.After you’ve been introduced to someone,ask that person to spell the name and pronounce it correctly for you.Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names.

  Admit you don’t know.

  Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed.Most of them will feel sympathy if you say.“I’m working to remember names better.Yours is right on the tip of my tongue.What is it again?”

  Use associations.

  Link each person yon meet with one thing you find interesting or unusual.For example,you could make a mental note: "Vicki Cheng -- tall, black hair.” To reinforce (加强) your associations, write them on a small card as soon as possible.

  Limit the number of new names you learn at one time.

  When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering every one. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later.

  Go early.

  Consider going early to conferences, parties and classes. Sometimes just a few people show up on time. That's fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others -- an automatic review for you.

  56. How will most people feel when you try hard to remember their names?

  A. They will be moved. B. They will be annoyed.

  C. They will be delighted. D. They will be discouraged.

  57. If you can't remember someone's name, you may __

  A. tell him the truth B. tell him a white lie

  C. ask him for pity D. ask others to help you

  58. When you meet a group of people, it is better to remember __

  A. all their names B. a couple of names first

  C. just their last names D. as many names as possible

  59. What does the text mainly tell us?

  A. Tips on an important social skill. B. Importance of attending parties.

  C. How to make use of associations. D. How to recite and repeat names.

  B

  The year 2009 is the Year of Ox. The ox is a representative of the farming culture of China. In the farming economy (经济), oxen are the major animals pulling plows (犁).

  Of course, the good of oxen is not limited to plowing. In fact, they are seen as "boats on land" for their ability to carry loads. Besides, the whole body of an ox is full of treasures. Their meat and milk are food full of nutrition, and their skin can be used to make clothes and shoes. With all these qualities, oxen are regarded as generous creatures.

  In the past, oxen played an important role in the spiritual life of the Chinese. Even today, oxen still play a special part in some folk activities. For example, some people who1ive in southwest China will cook cattle bone soup and share it among family members when holding the ceremony for children who reach 13. They believe that the cattle bone soup represents the blood relationship among family members. In order to express their love for oxen, people in some other areas will run to shake off diseases on the 16th day of the first month by the lunar calendar (农历), and during their run they will take their oxen along, which indicates they regard the creature as human.

  Because of the contribution of oxen in their lives, the Chinese people are very grateful to the animal. In addition, the use of oxen in ceremonies and the thanks people owe to oxen help to develop various traditional customs, which becomes an important part of the folk culture of the Chinese nation.

  60. The words "boats on land" underlined in Paragraph 2 refer to __

  A. animals for taking goods B. creatures for pulling plows

  C. treasures of the folk culture D. tools in the farming economy

  6l. From the third paragraph, we know that __

  A. oxen are no more important today than in the past

  B. ceremonies are held when people cook cattle bone soup

  C. oxen are treated as human in some areas of China

  D. people run with oxen to shake off diseases every month

  62. Which of the following helps to develop traditional customs?

  A. The special role of oxen in farming.

  B. People's respect and love for oxen.

  C. The practical value of an ox's body.

  D. The contribution of oxen to the economy.

  63. Why does the author write the text?

  A. To stress the importance of oxen in farming.

  B. To introduce the Chinese folk culture.

  C. To describe how to celebrate the Year of Ox.

  D. To explain how to develop agriculture with oxen.

  C

  Sometimes, the simplest ideas are the best. For example, to absorb heat from the sun to heat water, you need large, flat, black surfaces. One way to do that is to build those surfaces specially, on the roofs of buildings. But why go to all that trouble when cities are full of black surfaces already, in the form of asphalt (柏油) roads?

  Ten years ago, this thought came into the mind of Arian de Bondt, a Dutch engineer. He finally persuaded his boss to follow it up. The result is that their building is now heated in winter and cooled in summer by a system that relies on the surface of the road outside.

  The heat-collector is a system of connected water pipes. Most of them run from one side of the street to the other, just under the asphalt road. Some, however, dive deep into the ground.

  When the street surface gets hot in summer, water pumped through the pipes picks up this heat and takes it underground through one of the diving pipes. At a depth of 100 metres lies a natural aquifer (蓄水层) into which several heat exchangers (交换器) have been built. The hot water from the street runs through these exchangers, warming the ground-water, before returning to the surface through another pipe. The aquifer is thus used as a heat store.

  In winter, the working system is changed slightly. Water is pumped through the heat exchangers to pick up the heat stored during summer. This water goes into the building and is used to warm the place up. After performing that task, it is pumped under the asphalt and its remaining heat keeps the road free of snow and ice.

  64. Which of the following is true according to the first two paragraphs?

  A. Arian de Bondt got his idea from his boss.

  B. Large, flat, black surfaces need to be built in cities.

  C. The Dutch engineer's system has been widely used.

  D. Heat can also be collected from asphalt roads.

  65. For what purpose are the diving pipes used?

  A. To absorb heat from the sun.

  B. To store heat for future use.

  C. To turn solar energy into heat energy.

  D. To carry heat down below the surface.

  66. From the last paragraph we can learn that __

  A. some pipes have to be re-arranged in winter

  B. the system can do more than warming up the building

  C. the exchangers will pick up heat from the street surface

  D. less heat may be collected in winter than in summer

  D

  Timetable

  67. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

  A. What we shall do if the system goes wrong.

  B. What we shall do if there are no asphalt roads.

  C. How the system cools the building in summer.

  D. How the system collects heat in spring and autumn.

  68.Which of the following is true of the membership card?

  A.Its number is l0865 305305.

  B.It belongs to Mr..E.M.Driscoll.

  C.It is valid through the year of 2010.

  D.It gets the owner a discount when used.

  69.If one wants to attend a business lunch in London at l2:00, the latest train that he should take at Oxford leaves at .

  A.11:45 B.11:15 C.10:35 D.10:05

  70.If you would like to have some vegetable beef, what may be your choice?

  A.French Slam® B.Chicken-Fried Steak®

  C.The Super Bird® D.Sandwich with Salad or Soup®

  71.The chart shows that from 2005 to 2008, .

  A.the percentage of the Spanish families with a computer rose 35 points

  B.the percentage of the White families with a computer remained unchanged

  C.the number of the Black families with a computer was on the decrease

  D.the number of the Asian families with a computer showed the sharpest increase

  E

  A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below l6℃.Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate.Without the forest cover,these areas would reflect more heat into the atmosphere,warming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns,potentially causing certain natural disasters all over the world.

  In the past hundred years,humans have begun destroying rainforests in search of three major resources(资源):land for crops,wood for paper and other products,land for raising farm animals.This action affects the environment as a whole.For example,a lot of carbon dioxide (二氧化碳)in the air comes from burning the rainforests.People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.

  There are two main reasons for this.Firstly,when people cut down trees,generally they can only use the land for a year or two.Secondly,cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now,but in the long run it actually reduces the world’s wood supply.

  Rainforests are often called the world’s drug store.More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests.However,fewer than l%of rainforest plants have been examined for their medical value.It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the world’s shrinking rainforests.

  72.Rainforests can help to adjust the climate because they .

  A.reflect more heat into the atmosphere

  B.bring about high rainfall throughout the world

  C.rarely cause the temperature to drop lower than l6℃

  D.reduce the effect of heat from the sun on the earth

  73.What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?

  A.We will lose much more than we can gain.

  B.Humans have begun destroying rainforests.

  C.People have a strong desire for resources.

  D.Much carbon dioxide comes from burning rainforests.

  74.It can be inferred from the text that .

  A.we can get enough resources without rainforests

  B.there is great medicine potential in rainforests

  C.we will grow fewer kinds of crops in the gained land

  D.the level of annual rainfall affects wind patterns

  75.What might be the best title for the text?

  A.How to Save Rainforests

  B.How to Protect Nature

  C.Rainforests and the Environment

  D.Rainforests and Medical Development绝密☆启用前

  英 语

  第Ⅱ卷

  考生注意事项:

  请用0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 任务型读写(共10小题;每小题1分,满分10分)

  阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。

  注意:每个空格只填一个单词。

  Many people need guidance in choosing a career (职业). Fortunately, there is much information on the Web about job opportunities (机会). With all the information available, it's not surprising that people can feel confused. So if you're ready to start your first job or change careers, where do you begin?

  The Occupation Handbook is a good resource. Regularly updated, the Handbook is available as a book and on-line. Not only is information provided about the United States as a whole, but readers can easily search for information about their particular state. You can read about the fastest-growing occupations in the area where you live and find out what they are like. You can also learn how to apply for jobs.

  Take, for example, Nadia's situation. Nadia was a doctor's assistant in Iran, and her goal in the United States is to become a nurse. However, she needs to work while she is studying nursing. She is interested in becoming a medical assistant to help work her way through college. When going on-line to the Handbook and searching under "medical assistant", Nadia is happy to read that this is expected to be one of the fastest-growing careers through 2010. Besides, job opportunities are even better for people with experience. She discovers that medical assistants not only have to do some office work, but have medical responsibilities as well. Nadia decides this job will be interesting and will also provide excellent experience for her nursing career.

  The Occupation Handbook is just an example of websites that can help you plan a new career. When you have found information about some different careers, you will be ready to talk to career advisers. Choosing your future career is an extremely important decision. It's worth taking the time and finding as much information as you can.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你正在参加全省中学生英语演讲比赛,请你针对有些父母经常翻看孩子日记或书包这一现象,写一篇演讲稿,陈述你的观点。

  演讲稿的主要内容应包括:

  认为同学们不必为此苦恼;

  希望能够体谅父母的苦衷;

  建议与父母进行交流和沟通。

  注意:

  1.词数100左右;

  2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

  3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

  Good morning, ladies and gentleman.

  Some of us are having problems with our parents, as they often look into our school bags or read our diaries.

  Thank you!

  17届英语高考真题答案

  第一部分

  1.C 2.B 3.A 4.C 5.A 6.C 7.B 8.A 9.C 10.B

  11.C 12.B 13.B 14.C 15.C 16.A 17.C 18.A 19.B 20.B

  第二部分

  21.A 22.A 23.D 24.C 25.C 26.A 27.C 28.C 29.B 30.B

  31.A 32.D 33.C 34.D 35.D 36.D 37.C 38.A 39.A 40.C

  41.D 42.D 43.A 44.C 45.D 46.C 47.B 48.A 49.B 50.B

  51.A 52.B 53.B 54.C 55.A

  第三部分

  56.C 57.A 58.B 59.A 60.A 61.C 62.B 63.B 64.D 65.D

  66.B 67.C 68.D 69.C 70.D 71.D 72.D 73.A 74.B 75.C

  第四部分

  第一节

  76. Web/Website/Net/Internet 77. confusing

  78. regular 79. application

  80. Situation 81. money

  82. experience 83. responsibilities

  84. consulting/asking 85. worthwhile

  第二节 One possible version

  Good morning, ladies and gentlemen.

  Some of us are having problem with our parents, as they often look into our school bags or read our diaries. I fully understand why we are not comfortable about it, but there’s no need to feel too sad. Our parents are checking our bags or diaries to make sure we’re not getting into any trouble. They have probably heard some horrible stories about other kids and thought we might do the same. Or perhaps they just want to connect with us but are doing it all wrong. My suggestion is: Tell them we want them to trust us as much as we’d like to trust them. If you don’t think you can talk to them, write them a letter and leave it lying around ---- they are bound to read it.

  Thank you!
 

【17届英语高考真题】相关文章:

1.高考英语定语从句真题

2.高考英语阅读真题研究

3.高考英语真题研究状语类型

4.重庆高考英语真题及答案

5.高考英语听力真题与测试

6.高考英语真题试卷题目

7.高考英语真题试卷及答案

8.陕西省英语高考真题分析