高考英语阅读理解原题

时间:2017-05-26 10:07:21 高考英语 我要投稿

高考英语阅读理解原题

  高考在中国始终是一个“高烧不退”的话题,自1977年重新恢复以来,它一直在众多的评议声中不断改善自身。下面是阳光网小编为你整理的内容,希望对你有帮助。

高考英语阅读理解原题

  高考英语阅读理解真题 1

  Computer people talk a lot about the need for other people to become “computer-literate.” But not all experts(专家) agree that this is a good idea.

  One pioneer, in particular, who disagrees is David Tebbutt, the founder of Computertown UK. Although many people see this as a successful attempt to bring people closer to the computer, David does not see it that way. He says that Computer town UK was formed for just the opposite reason, to bring computers to people and make them “people-literate?

  David Tebbutt thinks Computertowns are most successful when tied to a computer club but he insists there is an important difference between the two. The clubs are for people who have some computer knowledge already. This frightens away non-experts, who are happier going to Computertowns where there are computers for them to experiment on, with experts to encourage them and answer any questions they have. They are not told what to do. They find out. The computer experts have to learn not to tell people about computers, but have to be able to answer all questions people ask. People don’t have to learn computer terms(术语), but the experts have to explain in plain language. The computers are becoming “people-literate?(www.nmet168.com)

  1. Which of the following is David Tebbutt’s idea on the relationship between people and computers?

  A. Computer learning should be made easier.

  B. There should be more computer clubs for experts.

  C. People should work harder to master computer use.

  D. Computers should be made cheaper so that people can afford them.

  2. We can infer from the text that “computer-liberate” means ________.

  A. being able to afford a computer

  B. being able to write computer programs

  C. working with the computer and finding out its value

  D. understanding the computer and knowing how to use it

  3. The underlined word “it” in the second paragraph refers to the idea that Computertowns ________.

  A. help to set up more computer clubs

  B. bring people to learn to use computers

  C. bring more experts to work together

  D. help to sell computers to the public

  4. David Tebbutt started Computertown UK with the purpose of _______.

  A. making better use of computer experts

  B. improving computer programs

  C. increasing computer sales

  D. popularizing computers

  【答案与解析】本文提出普通人应该了解有关计算机本身的知识还是应学会运用计算机来解决实际问题,作者倾向于后一观点。

  1. A。文中第1段和第2段开头已经告诉读者,David Tebbutt 不同意普通人要学会电脑本身的有关知识。后文中还提及他的观点是 ...bring computer to people and make them people-literate 以及让 experts have to explain in plain language 等,可知 A 为正确答案。

  2. D。文章最后一段是解释 people-literate 的含义。

  3. B。文章第2段说 David Tebbutt 不主张人向电脑靠拢,而主张电脑向人靠拢,这种人文观念正好说明正确答案为 B。

  4. D。文章第3段主要叙述:进电脑俱乐部的人一般都有一些电脑知识,这会把那些想在电脑上试试身手,且有专家鼓励他们提问的非专业人士吓跑;而在电脑城里,电脑专家只需回答人们的'提问,不必讲授一些电脑术语,而只用浅显的语言讲解电脑的使用知识,由此可见,电脑城是为普及电脑知识而开设的。

  高考英语阅读理解 2

  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

  What would it be like to take a walk on the surface of Mars? If you could design the tallest building in the world, what would it look like? Do you dream of being the next J.K.Rowling? This summer, you can experience all of these things, and more. All you need is an Internet connection and your imagination.

  A recent study by the Kaiser Family Foundation found that kids spend an average of 1 hour and 29 minutes online each day. Many kids like to use that time to chat with friends, play games or check e-mails. But next time you get on the Web, try exploring the world instead. “With the Internet, you can go back 11,000 years in time, or go 11,000 kilometers across the planet,” said Russell, Web search expert of Google. “The whole scope of history and the world is open to you.”

  There is a wealth of information to be found online. For example, if your family is going on vacation somewhere, do a quick online search on the area before you even get in the car. “What’s the background of the place; what’s the history?” says Russell. “I like to tell my kids, ‘Whenever you have a question, whenever you have a doubt, search it out.’”

  Ready to launch a virtual journey of your own? Here are a few starting points to get you think ing and to help you on your way. You can invite your parents along for the ride, too. Always ask for permission before downloading programs and software into your computer. And, check with a parent or adult before visiting any new website.

  Navigate the world in 3-D with Google Earth. Begin in outer space and zoom into the streets of any city, from Hong Kong to San Francisco. Or, visit ancient monuments and watch the changing rainforests over time. With the moon in Google Earth tool, you can walk in Neil Armstrong’s famous footsteps. Take a guided tour of the moon’s surface with Armstron g’s fellow shuttle mate astronaut Buzz Aldrin.

  71. According to Russell, the kids _________.

  A. spend too much time on the Internetx_k_b_1

  B. should never chat and play games online

  C. can solve their problems through the Internet

  D. should study hard instead of chatting online

  72. From the passage we know that _________.

  A. we can find much information we need online

  B. Neil Ar mstrong traveled to the moon alone

  C. the kids can download programs onto the computer freely

  D. the kids can visit the new website freely without parents’ guidance

  73. According to the passage, if you want to go to Tropical Rainforests, you can _________.

  A. take the time shuttle B. go to the cinema to watch 3-D films

  C. find a travel agency in Google D. use Google Earth

  74. The passage is mainly intended for _________.

  A. parents B. kids C. teachers D. adults

  75. In which section of a website can we probably read this passage?

  A. Culture. B. Health. C. Internet World. D. Tourism.

  【参考答案】71―75、CADBC

  A

  Papa’s jaw dropped when Mama told him that Sister had cheated on her final exams―not to succeed but to fail. “It’s unbelievable!” he said. “Sister has always been so proud of her good grades!”

  “Yes, she has,” said Mama. “But it’s not unbelievable. It just shows how badly she wanted off the swimming team.”

  “Wanted off the swimming team?” said Papa. “She never said anything about that to me.”

  “Of course she didn’t,” said Mama. “She was afraid you’d blow your top. You already had her getting a swimming scholarship to college and winning gold medals at the Olympics. Can you imagine how much pressure she must have felt? For her, being on the team couldn’t have been much fun.”

  “Oh, my gosh!” Papa said, clapping a hand to his forehead. “I’ve been so stupid! I just thought she’d want to be a champion swimmer because she’s so good at it.”

  “It’s like anything else, dear,” said Mama. “No matter how good at it you are, if it stops being fun, you won’t want to do it anymore.”

  Papa put his head in his hands.

  “She must be really mad at me,” he mumbled. “Maybe I should say sorry to her.”

  Sister’s footsteps could be heard on the stairs. She came into the kitchen and looked hopefully up at her parents.

  “Honey,” said Mama with a smile, “your papa and I have decided that there’s no reason for you to be on the swimming team if you don’t want to.”

  Sister’s face lit up like a Christmas tree. “Yippee!” she cried.

  “And,” added Papa, “there’s no need for any more drills. I’m sure you’ll bring your grades back up all by yourself.”

  Sister ran to Papa and jumped into his arms. She gave him a big hug. “I’m going to go p lay cards with Lizzy!” she said. “See you later!”[

  From the kitchen window, Mama and Papa watched their daughter run down the sunny road toward Lizzy’s house.

  “It’s good to see her happy again,” said Mama.

  “It sure is,” Papa agreed. “As for the swimming team, there’s always next year.”

  “If?” Mama prompted him.

  “Oh, right,” said Papa. “If she wants to.”

  Mama smiled. “At least you’re learning, dear,” she said. She kissed him.

  “Well, you know what they say,” Papa said. “Better late than never.”

  1. Sister wanted off the swimming team because _____.

  A. she was not as good at swimming as ever before

  B. she intended to improve her grades in her studies

  C. she wanted to play cards far more than swimming

  D. she felt it boring to struggle for Papa’s expectation

  2. Mama insisted that the child should do _____.

  A. what she was willing to B. what she felt easy to

  C. what she was able to D. what she felt right to

  3. What do you think of Papa?

  A. Cruel but reasonable. B. Crazy but confident .

  C. Stu bborn but honest. D. Ambitious but considerate.

  4. Which might be the proper title for the passage?

  A. Easier Said Th an Done B. Health Is Better Than Wealth

  C. Better Late Than Never D. Something Is Better Than Nothing

  【参考答案】1―4、DADC

  阅读理解真题3

  Food Cures

  Our Price: $31.96 & this item ships for FREE with Super Saver Shipping.

  SKU: 79133

  In Stock

  Usually ships in 1 business day

  Description:

  Did you know that fish oil is emerging as a real treatment for depression? That coffee and cinnamon can actually lower blood sugar in people with diabetes? Here you’ll find detailed food prescriptions, based on the latest research, for more than 57 common health problems, including colds, hay fever, memory loss and so on. Plus dozens of practical suggestions for getting more of the foods that can help prevent disease, and simple recipes for immune-boosting smoothies, healing teas, and more.

  Product Details:

  Hardcover: 352 pages

  Publisher: Reader’s Digest Association

  Publication Date: 2007-09

  ISBN: 0762107308

  ※ ※ ※

  Average Customer Rating: based on 3 reviews

  Average Customer Review:

  Exactly As Described Feb 15, 2010

  Product arrived quickly. The description said there was a tear on the cover of the book. I was pleased that it was just a small tear and otherwise the book was in very good condition. This seller was honest and did not try to overplay the condition in order to make a sale.

  Some good information Feb 06, 2010

  This book does have some good information, but it does not talk at all about eating organic food, grass fed beef, free-range eggs, etc. The poisonous pesticides (杀虫剂) and artificial hormones (激素) in our society have a huge effect on our health and some illnesses probably wouldn’t even exist if it weren’t for them.

  Fantastic Aug 05, 2009

  This book is perfect for any questions you have about using food to help your body. We all know chicken soup helps colds, but did you know? This book will tell you exactly what’s special about each food and what part of the body or disease it helps. Combat any health problems you have with this common sense food guide.

  5. Who is the advertisement mainly intended for?

  A. People who learn to treat patients. B. People who publish books on health.

  C. People who cook food for certain patients. D. People who try to improve their health.

  6. Which of the following statements about the book is WRONG?

  A. It contains information about specific foods.

  B. It has been poorly evaluated by its readers.

  C. It is useful for people with diabetes.

  D. It was published in September, 2007.

  7. The underlined word “combat” in the last paragraph probably means “_____”.

  A. discuss B. identify C. fight D. present

  【参考答案】5―7、D BC


 

【高考英语阅读理解原题】相关文章:

1.高考英语阅读理解高分技巧

2.高考英语阅读理解题的答题技巧

3.高考英语阅读理解真题特训

4.高考英语阅读理解题型

5.高考英语阅读理解答题技巧

6.高考英语阅读理解长难句的处理技巧

7.高考英语阅读理解试题

8.高考英语阅读理解真题