大学英语考试四级最新模拟试题及答案

大学英语答案 时间:2018-04-28 我要投稿
【www.sundxs.com - 大学英语答案】

  大学英语考试四级最新模拟试题(一)

  Part I Listening Comprehension (20 minutes)(略)

  Part II Reading Comprehension (35 minutes)Directions: There are four reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. You should choose the One best answer and blacken the corresponding letter on the ANSWER SHEET with a pencil.

  Passage 1

  Mrs. Lester kept on asking her husband to take her to the ballet. Mr. Lester hates the ballet, but when his employer invited him and his wife, he could not get out of it. As they drove to the theatre that evening, the fog got worse and worse. The traffic slowed down to a walking pace and almost stopped. When they eventually got to the theatre, the ballet was over. Mrs. Lester could not work out ho w it had taken them so long to get there, even taking the fog into account. The theatre was within walking distance of their house. It took her a long time to g et over the disappointment.A month later, Mrs. Lester found out what had happened. Mr. Lester told a fri end of his that he had taken wrong turning on purpose. This friend told his wife , and the wife immediately went around to tell Mrs. Lester. The two women began to plan a revenge. One day, when Mr. Lester was not in, they broke into his stud y, which he always locked. His hobby was collecting old coins. Mrs. Lester had already worked out how much his collection was worth:$850!They were taking some coins out of the case when they heard a car pull up outside the house. Mrs. Lester quickly switched the light off, and they waited, holding their breath. The front door opened and Mr. Lester came in. They heard him take his coat off. He walked towards the study door and opened it. There was no chance for the women to get away without being seen. Mr. Lester switched the light on and was astounded to see his wife standing there with a handful of valuable coins. It took both husband and wife a long time to get over this.

  11. Which of the following is correct?A. Mr. Lester likes to watch ballet.B. Mrs. Lester likes to watch ballet. C. Both of them like to watch ballet D. Neither of them likes to watch ballet.

  12. It was quite_____ when they drove to the theatre.A. rainy B. stormy C. cloudy D. foggy

  13. The theater is_____ from Mr. and Mrs. Lester's.A. an hour-driving B. in the other side of the city C. very near D. half an hour of bicycle riding

  14. The wife of Mr. Lester's friend is a _____.A. social worker B. house cleaner C. baby sitter D. gossip

  15. How many persons are mentioned in this story?A. Three B. Four C. Five D. Six

  Passage 2

  The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history than any bomb or weapon ever invented. Much of the blood on the street flows essentially from uncivil behavior of drivers who refuse to respect the legal and moral rights of others. So the massacre on the road may be regarded as a social problem .In fact, the enemies of society on wheels are rather harmless people just ordinary people acting carelessly, you might say. But it is a principle both of law an d common morality that carelessness is no excuse when one's actions could bring death or damage to others. A minority of the killers go even beyond carelessness to total negligence.Researchers have estimated that as many as 80 per cent of all automobile accidents can be attributed to the psychological condition of the driver. Emotional upsets can distort drivers' reactions, slow their judgement, and blind them to dangers that might otherwise be evident. The experts warn that it is vital for every driver to make a conscious effort to keep one's emotions under control.Yet the irresponsibility that accounts for much of the problem is not confined t o drivers. Street walkers regularly violate traffic regulations, they are at fault in most vehicle walker accidents; and many cyclists even believe that they are not subject to the basic rules of the road.Significant legal advances have been made towards safer driving in the past few years. Safety standards for vehicle have been raised both at the point of manufacture and through periodic road-worthiness inspections. In addition, speed limit s have been lowered. Due to these measures, the accident rate has decreased. But the accident experts still worry because there has been little or no improvement in the way drivers behave. The only real and lasting solution, say the experts , is to convince people that driving is a skilled task requiring constant care and concentration. Those who fail to do all these things present a threat to those with whom they share the road.

  16. What is the author's main purpose in writing the passage?A. To show that the motor vehicle is a very dangerous invention.B. To promote understanding between careless drivers and street walkers.C. To discuss traffic problems and propose possible solutions.D. To warn drivers of the importance of safe driving.

  17. According to the passage, traffic accidents may be regarded as a social problem because _____.A. autos have become most destructive to mankindB. people usually pay little attention to law and moralityC. civilization brings much harm to peopleD. the lack of virtue is becoming more severe

  18. Why does the author mention the psychological condition of the driver i n Paragraph Three?A. To give an example of the various reasons for road accidents.B. To show how important it is for drivers to be emotionally healthy.C. To show some of the inaccurate estimations by researchers.D. To illustrate the hidden tensions in the course of driving.

  19. Who are NOT mentioned as being responsible for the road accidents?A. Careless bicycle-riders.B. Mindless people walking in the street.C. Irresponsible drivers.D. Irresponsible manufactures of automobiles.

  20. Which of the following best reflects the author's attitude toward a future without traffic accident problems?A. Doubtful yet still longing for B. Happy and rather confidentC. Surprised and very pleasedD. Disappointed and deeply worried

  Passage 3

  In the early days of nuclear power, the United States made money on it. But today opponents have so complicated its development that no nuclear plants have been ordered or built here in 12 years. The greatest fear of nuclear power opponents has always been a reactor“melt down”. Today, the chances of a meltdown that would threaten U.S. public health are testing new reactors that rely not on human judgment to shut them down but on the laws of nature. Now General Electric is already building two advanced reactors in Japan. But don't expect them even on U.S. shores unless things change in Washington.The procedure for licensing nuclear power plants is a bad dream. Any time during , or even after, construction, an objection by any group or individual can bring everything to a halt while the matter is investigated or taken to court. Meanwhile, the builder must add nice, but not necessary improvements, some of which force him to knock down walls and start over. In every case when a plant has been opposed, the Nuclear Regulation Commission has ultimately granted a license to construct or operate. But the victory often costs so much that the utility ends up abandoning the plant anyway.A case in point is the Shoreham plant on New York's Long Island. Shoreham was a virtual twin to the Millstone plant in Connecticut, both ordered in the mid 60s ' . Millstone, complete for $ 101 million, has been generating electricity for two decades. Shoreham, however, was singled out by antinuclear activists who, by sending in endless protests, drove the cost over $ 5 billion and delayed its use f or many years.Shoreham finally won its operation license. But the plant has never produced a watt power. Governor Mario Cuomo, an opponent of a Shoreharn start?up, used his power to force New York's publicities commission to accept the following settlement: the power company could pass the cost of Shoreham along to its consumers only if it agreed not to operate the plant. Today, a perfectly good facility, capable of servicing hundreds of thousands of homes, sits rusting.

  21. The author's attitude towards the development of nuclear power is _____.A. negative B. neutral C. positive D. questioning

  22. What has made the procedure for licensing nuclear plants a bad dream? A. The inefficiency of the Nuclear Regulation Commission.B. The enormous cost of construction and operation.C. The length of time it takes to make investigations.D. The objection of the opponents of nuclear power.

  23. It can be inferred from Paragraph 2 that _____.A. there are not enough safety measures in the U.S. for running new nuclear power plantsB. it is not technical difficulties that prevent the building of nuclear power plants in the U.S.C. there are already more nuclear power plants than necessary in the U.S.D. the American government will not allow Japanese nuclear reactors to be installed in the U.S.24. Governor Mario Cuomo's chief intention in proposing the settlement wa s to _____.A. stop the Shoreham plant from going into operationB. urge the power company to further increase its power supplyC. permit the Shoreham plant to operate under certain conditionsD. help the power company to solve its financial problems

  25. From which sentence of the article can you see the attitude of the author and that of Govenor Mario Cuomo respectively?A. the 2nd sentence in the first paragraph, the 3rd sentence in the last paragraph.B. the last sentence, the last sentence but one C. the last sentence in para.2, last sentence but one.D. the last sentence in para.3, the 3rd sentence in the fifth paragraph.

  Passage 4

  Does a bee know what is going on in its mind when it navigates its way to distant food sources and back to the hive (蜂房), using polarized sunlight and the tin y magnet it carries as a navigational aid? Or is the bee just a machine, unable to do its mathematics and dance its language in any other way? To use Dondald Griffin's term, does a bee have“awareness", or to use a phrase I like better, c an a bee think and imagine?There is an experiment for this, or at least an observation, made long ago by Karl von Firsch and more recently confirmed by James Gould in Princeton. Biologist s who wish to study such things as bee navigation, language, and behavior in general have to train their bees to fly from the hive to one or another special place. To do this, they begin by placing a source of sugar very close to the hive s o that the bees (considered by their trainers to be very dumb beasts) can learn w hat the game is about. Then, at regular interval, the dish or whatever is moved progressively farther and farther from the hive, in increments (增加量) of about 25 percent at each move. Eventually, the target is being moved 100 feet or more at a jump, very far from the hive. Sooner or later, while this process is going on, the biologist shifting the dish of sugar will find the bees are out there waiting for them, precisely where the next position had been planned. This is an uncomfortable observation to make.

  26. The best title for the passage is _____.A. Teaching the Bees to NavigateB. Testing the Awareness of BeesC. Navigational Techniques of BeesD. Behaviorists Versus Biologists: A Zoological Debate

  27. The word“awareness" in paragraph 1 appears in quotation marks in order to _____.A. show the author's preference for the termB. indicate that it is being used humorouslyC. acknowledge Donald Griffin's previous use of the termD. point out that it was used differently earlier in the passage

  28. In the second paragraph Karl von Frischis mentioned _____. A. to introduce his observation on bee behaviorB. to contrast his theories with those of James GouldC. acknowledge Donald Griffin's previous use of the termD. point out that it was used differently earlier in the passage

  29. According to the author, sugar was used in the study _____.A. to reward the bees for performing the experiment correctlyB. to train the bees to travel to a particular placeC. to ensure that the bees knew where the hive wasD. to ensure that the bees would obey the orders

  30. The result of the experiment explained in the passage seems to indicate that _____.A. research using bees is too dangerous to be conducted successfullyB. bees are unable to navigate beyond 100 feet their hiveC. scientists can teach bees to navigateD. bees are able to perform limited reasoning tasks

  Part III Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences i n this part. For each sentence there are four choices marked A., B., C. and D.. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet wit h a single line through the centre.

  31. We were _____for half an hour in the traffic and so we arrived late.A. kept off B. held up C. put back D. broken down

  32. She felt offended at my remarks, but it wasn't my _____to hurt her.A. implication B. indication C. intention D. invasion

  33. When they heard the police siren, the thieves dropped their _____and fled.A. limp B. plunder C. lid D. loop

  34. It's an interesting old document but there are a lot of words I can't _____.A. pick out B. fill out C. make out D. look out

  35. The book looks like an advanced _____text to me.A. economic B. economist C. economics D. economical

  36. The doctor used strong medicine to _____the sick child of coldA. restore B. cure C. treat D. recover

  37. When confronted with such questions, my mind goes _____, and 2 can hardly remember my own birthday.A. dim B. blank C. vain D. faint

  38. One of the famous _____in the United States was Henry Ford.A. industrious B. industries C. industrializations D. industrialists

  39. Foreign students find certain structures particularly difficult; _____teachers need a reliable source of practice material to put these points across effectively.A. so that B. in order that C. consequently D. eventually

  40. His marked personality changes were _____by a series of unfortunate e vents.A. carried on B. counted on C. brought about D. made up

  41. It was mere _____to act surprised when she knew very well it was going to happen.A. nonsense B. foolishness C. insincerity D. honesty

  42. _____yesterday, I would have asked him not to do that.A. Had he come B. Provided he came C. If he came D. Has he come

  43. Tom was so obviously sorry for his mistake that we _____him.A. forgave B. pardoned C. excused D. forgot

  44. His watch _____. I'll go and call him.A. must be stopped B. was to be stopped C. stoppedD. must have stopped

  45. They voted to _____the office of second vice president.A. decorateB. create C. improveD. abolish

  46. They lost their way, _____delayed them considerably.A. as B. whichC. for D. that

  47. Today too many young people are _____on their parents.A. dependentB. relativeC. missedD. worthwhile

  48. My son is being extremely _____smoke, would you mind smoking outside? A. sensitive of B. sensitive to C. sensible of D. sensible to

  49. She has such a bad cold that she lost all _____of smell.A. sensitivity B. means C. sense D. power

  50. As a result of his _____work with Loins Armstrong in the late 1920's, Earl Hines has been called the father of modern jazz piano.A. professional B. excellent C. diligent D. pioneering

  51. In his speech he _____the importance of education by giving full details of the most serious problems caused by the educational system.A. talked about B. reported on C. dealt with D. dwelt on

  52. I don't want to get _____the quarrel between Tom and Mary.A. in touch with B. combined with C. involved in D. engaged in

  53. He is wondering _____a doctor.A. whether or not to see B. whether to see or notC. if or not to see D. if to see or not

  54. The man escaped by _____a security guard.A. pretending to be B. imitatingC. disguising himself as D. duplicating

  55. With its expensive furniture, my friend's new room looks very _____.A. luxury B. luxuriant C. luxurious D. luxuriated

  56. _____we would have got back home long ago.A. But for the fog B. Only for the fogC. If for the fog D. Not for the fog

  57. Don't worry any more, your daughter now is safely _____a nurse.A. in charge of B. in the charge ofC. charges D. takes charge of

  58. _____measure matter we must have units of weight, volume and len gth.A. In order B. In order to C. So as D. So as t o

  59. When Jane won the prize, I _____her on her success.A. congratulated B. appreciated C. approved D. remarked

  60. In early New England, _____were required to live with families.A. school teachers B. college studentsC. bachelors D. ministers

  Part IV Cloze (15 minutes)Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there a re four choices marked A., B., C. and D. You should choose the ONE that best fits into the passage.

  Today the world's economy is going through two great changes, both bigger than an Asian financial crisis here or a European monetary union there.The first change is that a lot of industrial_61_is moving from the United States, Western Europe and Japan to _62 _countries in Latin America, South-East Asia and Eastern Europe. In 1950, the United States alone _63_ for more than half of the world's economy output. In 1990, it s _64_ was down to a quarter. By 1990, 40% of IBM's employees were non-Americans; Whirlpool, America's leading _65_ of domestic appliances, cut its American labor force _66_ 10%. Quite soon now, many big western companies will have more _67_ (and customers) in poor countries than in rich _68_ . The second great change is _69_ , in the rich countries of the OECD, the balance of economic activity is _70_ from manufacturing to _71_ . In the United States and Britain, the _72_ of workers in manufacturing has _73_ since 1900 from around 40% to barely half that. _74_ in Germany and Japan, which rebuilt so many _75_ after 1945, manufacturing's share of jobs is now below 30%. The effect of the _76_ is increased _77_ manufacturing moves from rich countries to the developing ones, _78_ cheap labor _79_ them a sharp advantage in many of the _80_ tasks required by mass production. 61. A. productB. productionC. productsD. productivity62. A. otherB. smallC. capitalisticD. developing63. A. accountedB. occupiedC. playedD. shared64. A. outputB. developmentC. shareD. economy65. A. stateB. consumerC. representativeD. supplier66. A. byB. atC. throughD. in67. A. productsB. marketC. employeesD. changes68. A. oneB. onesC. timesD. time69. A. whatB. likeC. thatD. how70. A. rangingB. varyingC. swingingD. getting71. A. producingB. productsC. servicingD. services72. A. proportion B. numberC. quantityD. group73. A. changedB. goneC. appliedD. shrunk74. A. FurthermoreB. EvenC. ThereforeD. Hence75. A. armiesB. weaponsC. factoriesD. countries76. A. questionB. manufacturingC. shiftD. rebuilding77. A. withB. asC. givenD. if78. A. whileB. whoseC. who'sD. which79. A. giveB. is givingC. givesD. gave80. A. repetitiveB. variousC. creativeD. enormous

  Part V Writing (30 minutes)For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic The Advantages and Disadvantages of Private Tutoring your composition should be based on the outline given below. Your part of the composition should be at least about 100 words . Remember to write clearly. You should write this composition on the composition sheet.

  The Advantages and Disadvantages of Private Tutoring

  1.许多家庭聘请家庭教师。2.聘请家庭教师有何利弊。3.你的观点。

  答案:

  1 .D 2. A 3. C 4. B 5. B 6. B 7. D 8. A 9. B 10. A 11. C 12. D 13. C 14. C 15. B 16. C 17. C 18. B 19. D 20. A 21. A 22. C 23. B 24. C 25. C 26. B 27. D 28. C 29. C 30. A 31. A 32. B 33. C 34. D 35. C 36. C 37. C 38. A 39. D 40. D 41. C 42. A 43. D 44. B 45. D 46. C 47. B 48. A 49. D 50. B

  谢忠明英语六级考试预测试卷及答案①

  <P College English Model Test One

  —Band Six—

  1

  -College English Model Test One

  试卷一

  Part I Listening Comprehension(20 minutes)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Example: You will hear:

  You will read:

  A) 2 hours. B) 3 hours.

  C) 4 hours. D) 5 hours.

  From the conversation we know that the two are talking about some work they will start at 9 o?clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) “5 hours” is the correct answer. You should choose[D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center.

  1. A) Husband and wife. B) Doctor and nurse.

  C) Sales clerk and customer. D) Airline agent and customer.

  2. A) He is a secretary. B) He’s a novelist.

  C) He’s a newspaper man. D) He’s a worker.

  3. A) On a mountain path. B) In a supermarket.

  C) On a road. D) In a railway station.

  4. A) Someone fixed it. B) Louis sold it.

  C) Louis repaired it. D) It’s been thrown out.

  5. A) Monday morning. B) Monday afternoon.

  C) Wednesday morning. D) Friday afternoon.

  6. A) Customer and clerk. B) Professor and student.

  C) Boss and employee. D) Lawyer and client.

  7. A) Reduce the volume of her TV. B) Make the TV louder.

  C) Send her to hospital. D) Pay no attention.

  8. A) She has bad study habits. B) She sleeps too much.

  C) She wakes up late. D) She’s an excellent student.

  9. A) 4 hours. B) 6 hours. C) 12 hours. D) 18 hours.

  10. A) How primitive people used flags.

  B) What the ancient means of communication was.

  C) Why the torch towers were built.

  D) How the Great Wall came into being.

  Section B Spot Dictation

  注意:听力理解的B节(Section B)为听写填空(Spot Dictation),题目在试卷二上,现在请取出试卷二。

  Part II Reading Comprehension (35 minutes)

  Directions: There are 4 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage One

  Questions 11 to 15 based on the following passage.

  Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will be saved, and perhaps not all deserved to be saved. There are low-quality schools just as there are low-quality business. We have no obligation to save them simply because they exist.

  But many thriving institutions that deserve to continue are threatened. They are doing a fine job educationally, but they are caught in a financially squeeze, with no way to reduce rising costs or increasing revenues significantly. Raising tuition doesn’t bring in more revenues, for each time tuition goes up, the enrollment goes down, or the amount that must be given away in student aid goes up. Schools are businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise. They lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. Even a very good college is a very bad business.

  It is such colleges, thriving but threatened, I worry about. Low enrollment is not their chief problem. Even with full enrollment, they may go under. Efforts to save them, and preferably to keep them private, are a national necessity. There is no basis for arguing that private schools are inherently better than public schools. Examples to the contrary abound. Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. It is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity is a national necessity. Diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education. In an imperfect society such as ours, uniformity of education throughout the nation could be dangerous. In an imperfect society diversity is a positive good. Ardent supporters of public higher education know the importance of sustaining private higher education.

  11. The author thinks that schools are bad business because of .

  A) improper management B) the low quality

  C) the unstable number of students D) their inherent nature

  12. The phrase “go under” in the third paragraph most probably means .

  A) enrollments decline B) get into difficulties

  C) have lower revenues D) survive

  13. We may safely conclude that the author made an appeal to the public in order to support .

  A) uniformity of education B) private schools

  C) diversity of education D) public institutions

  14. All of the following are not mentioned in the passage EXCEPT .

  A) all private schools deserved to be saved

  B) some private schools should be turned into public ones for existence

  C) there are some cases to show that public schools are better than private schools

  D) private schools should be dominant.

  15. Which of the following ways could possibly save private schools?

  A) Government offers financial support. B) Full enrollment.

  C) National awareness and support. D) Merging with public schools.

  Passage Two

  Questions 16 to 20 are based on the following passage.

  A close analogy to a study design is the rough sketch made by an artist before he commits his vision to canvas(画布). The broad outlines are drawn, the proper perspective achieved, and the total impact of the picture-to-be can be partially appreciated in advance. So it is with the design of research: it specifies in advance the kinds of statements that can be made on the basis of its findings and fixes the perspectives against which these findings are to be evaluated.

  One major purpose of this study was to demonstrate whether or not the newer social research techniques could help in broadening and deepening knowledge concerning juvenile delinquency. Construction of the design was guided by this goal of exploring new methods in the analysis of juvenile delinquency. However, research technique developed in one content area can not be mechanically transferred to another. A new application of them requires substantial changes and it is these innovative modifications which this study offers as its contribution.

  Juvenile delinquency has been the subject of many previous studies using a variety of research techniques. This study makes an additional contribution by using a design specially planned to permit a comparison of several approaches.

  The drawing up of the study design profited greatly from an extensive survey of previous researches on crime, undertaken during the earliest stage of the project. It was found that most studies could be classified as belonging to one or more of three broadly conceived types: social background study, family background study and personal motivation study.

  Each type has its characteristic design and mode of interpretation and each has produced information of considerable importance. Yet not attempt was made in any of the studies to integrate one or more of these three design types. It became apparent that one of the major contributions a pilot study could make to both method and substantive findings would be to bring all three study types together in one design for the purpose of correlating their findings and evaluating their relative importance in producing data of use to the practitioner.

  16. In the first paragraph, the author draws an analogy between .

  A) doing research and drawing a picture

  B) research finding and picture’s perspective

  C) designing a research and making a quick drawing

  D) a researcher and a painter

  17. The passage is mainly concerned with .

  A) application of analogy in studying juvenile delinquency

  B) a research design concerning juvenile delinquency

  C) significance of juvenile delinquency

  D) an extensive survey of researches in juvenile delinquency

  18. The word “project ”(Line 2, Para. 4) refers to .

  A) a comprehensive study of juvenile delinquency

  B) a full exploration of research designs

  C) an extensive research on crime

  D) a further investigation into new research techniques

  19. The major contribution of this study is to .

  A) develop a new research technique easily transferred from one area to another

  B) make a comprehensive analysis of juvenile delinquency

  C) demonstrate the successful application of new research techniques in a new area

  D) modify creatively the previous research finding of juvenile delinquency

  20. According to the author, three design types of previous researches are .

  A) interrelated to one another B) supplementary to one another

  C) to be modified considerably D) to be integrated into one design

  Passage Three

  Questions 21 to 25 are based on the following passage.

  When we worry about who might be spying on our private lives, we usually think about the Federal agents. But the private sector outdoes the government every time. It’s Linda Tripp, not the FBI, who is facing charges under Maryland’s laws against secret telephone taping. It’s our banks not the Internal Revenue Service (IRS), that pass our private financial data to telemarketing firms.

  Consumer activists are pressing Congress for better privacy laws without much result so far. The legislators lean toward letting business people track our financial habits virtually at will.

  As an example of what’s going on, consider U.S. Bancorp, which was recently sued for deceptive practices by the state of Minnesota. According to the lawsuit, the bank supplied a telemarketer called Member Works with sensitive customer data such as names, phone numbers, bank-account and credit’card numbers, Social Security numbers, account balances and credit limits.

  With these customer lists in hand, Member Works started dialing for dollars-selling dental plans, videogames, computer software and other products and services. Customers who accepted a “free trial offer” had 30 days to cancel. If the deadline passed, they were charged automatically through their bank or credit-card accounts. U.S. Bancorp collected a share of the revenues.

  Customers were doubly deceived, the lawsuit claims. They didn’t know that the bank was giving account numbers to Member Works. And if customers asked, they were led to think the answer was no.

  The state sued Member Works separately for deceptive selling. The company denies that it did anything wrong. For its part, U.S. Bancorp settled without admitting any mistakes. But it agreed to stop exposing its customers to nonfinancial products sold by outside firms. A few top banks decided to do the same. Many other banks will still do business with Member Works and similar firms.

  And banks will still be mining data from your account in order to sell you financial products, including things of little value, such as credit insurance and credit-card protection plans.

  You have almost no protection from businesses that use your personal accounts for profit. For example, no federal law shields “transaction and experience” information—mainly the details of your bank and credit-card accounts. Social Security numbers are for sale by private firms. They’ve generally agreed not to sell to the public. But to businesses, the numbers are an open book. Self-regulation doesn’t work. A firm might publish a privacy-protection policy, but who enforces it?

  Take U.S. Bancorp again. Customers were told, in writing, that “all personal information you supply to us will be considered confidential.” Then it sold your data to Member Works. The bank even claims that it doesn’t “sell” your data at all. It merely “shares” it and reaps a profit. Now you know.

  21. Contrary to popular belief, the author finds that spying on people’s privacy .

  A) is mainly carried out by means of secret taping

  B) has been intensified with the help of the IRS

  C) is practiced exclusively by the FBI

  D) is more prevalent in business circles

  22. We know from the passage that .

  A) legislators are acting to pass a law to provide better privacy protection

  B) most states are turning a blind eye to the deceptive practices of private businesses

  C) the state of Minnesota is considering drawing up laws to protect private information

  D) law makers are inclined to give a free hand to businesses to inquire into customers’ buying habits

  23. When the “free trial” deadline is over, you’ll be charged without notice for a product or service if .

  A) you fail to cancel it within the specified period

  B) you happen to reveal your credit card number

  C) you find the product or service unsatisfactory

  D) you fail to apply for extension of the deadline

  24. Businesses do not regard information concerning personal bank accounts as private because .

  A) its revelation will do no harm to consumers under the current protection policy

  B) it is considered “transaction and experience” information unprotected by law

  C) it has always been considered an open secret by the general public

  D) its sale can be brought under control through self-regulation

  25. We can infer from the passage that .

  A) banks will have to change their ways of doing business

  B) privacy protection laws soon be enforced

  C) consumers’ privacy will continue to be invaded

  D) “free trial” practice will eventually be banned

  Passage Four

  Questions 26 to 30 are based on the following passage.

  Opinion polls (民意测验) are now beginning to show an unwilling general agreement that, whoever is to blame and whatever happens from now on, high unemployment is probably here to stay. This means we shall have to find ways of sharing the available employment more widely.

  But we need to go further. We must ask some fundamental questions about the future of work. Should we continue to treat employment as the norm(标准,准则)? Should we not rather encourage many other ways for self-respecting people to work? Should we not create conditions in which many of us can work for ourselves, rather than for an employer? Should we not aim to revive the household and the neighborhood, as well as the factory and the office, as centers of production and work?

  The industrial age has been the only period of human history in which most people’s work has taken the form of jobs. The industrial age may now be coming to an end, and some of the changes in work patterns which it brought may have to be reversed. This seems a discouraging thought. But, in fact, it could offer the prospect of a better future for work. Universal employment, as its history shows, has not meant economic freedom.

  Employment became widespread when the enclosures of the 17th and 18th centuries made many people dependent on paid work by depriving them of the use of the land, and thus of the means to provide a living for themselves. Then the factory system destroyed the cottage industries and removed work from people’s homes. Later, as transport improved, first by rail and then by road, people traveled longer distances to their places of employment until, eventually, many people’s work lost all connection with their home lives and the places in which they lived.

  Meanwhile, employment put women at a disadvantage. It became customary for the husband to go out to paid employment, leaving the unpaid work of the home and family to his wife.

  All this may now have to change. The time has certainly come to switch some effort and resources away from the impractical goal of creating jobs for all, to the urgent practical task of helping many people to manage without full-time jobs.

  26. What idea did the author derive from the recent opinion polls?

  A) Available employment should be restricted to a small percentage of the pollution.

  B) New jobs must be created in order to rectify high unemployment figures.

  C) Jobs available must be distributed among more people.

  D) The present high unemployment figures are a fact of life.

  27. The passage suggests that we should now re-examine our thinking about work and .

  A) be prepared to admit that being employed is not the only kind of work

  B) create more factories in order to increase our productivity

  C) set up smaller private enterprises so that we in turn can employ others

  D) be prepared to fill in time by taking up housework

  28. The passage tells us that the arrival of the industrial age means that .

  A) universal employment guaranteed prosperity

  B) economic freedom came within everyone’s reach

  C) patterns of work were fundamentally changed

  D) to survive, everyone had to find a job

  29. As a result of the enclosures of the 17th and 18th centuries .

  A) people were no longer legally entitled to own land

  B) people were forced to look elsewhere for means of supporting themselves

  C) people were not adequately compensated for the loss of their land

  D) people were badly paid for the work they managed to find

  30. It can be inferred from the passage that .

  A) the creation of jobs for all is an impossibility

  B) we must make every effort to solve the problem of unemployment

  C) people should start to support themselves by learning a practical skill

  D) we should help people to get full-time jobs

  Part III Vocabulary (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  31. Some countries impose heavy on those who avoid taxes.

  A) options B) duties C) obligations D) penalties

  32. To be a champion, skill and a good health are not enough—you have to have the right .

  A) integrity B) compactness C) robustness D) temperament

  33. The police couldn’t control the demonstrations, so troops hurried to give them a hand.

  A) vicious B) impatient C) equivalent D) turbulent

  34. The light is too dim(昏暗)for me to her.

  A) identify B) notify C) convey D) guarantee

  35. Creative observation of our surroundings in us a sense of the wonder in life.

  A) revives B) recovers C) resides D) reminds

  36. Our bonus payments for improved productivity provide an to work harder.

  A) imagination B) intuition C) incentive D) indication

  37. He has given an into British literature.

  A) insight B) revelation C) presentation D) specification

  38. Only native?born citizens are for the U.S. Presidency.

  A) negligible B) eligible C) delegated D) quantitative

  39. Many teenagers are surprisingly about current politics.

  A) nave B) illiterate C) ignorant D) unaware

  40. The Graduate Student Association is governed by an committee that include officers and representatives from each graduate programmed.

  A) execute B) executive C) editorial D) exempt

  41. The recession reduced the government’s tax greatly.

  A) privilege B) validity C) revenues D) efficiency

  42. The professor had to explain the profound theory in a language because of the audience's poor knowledge in this field.

  A) patriotic B) luminous C) tentative D) reciprocal

  43. We don't care whose nephew he is; hiring decision must be based on merit, not .

  A) inspiration B) sentiment C) hypothesis D) sympathy

  44. A child is not a computer; a third-grader's abilities are highly dependent on his or her upbringing and happiness.

  A) cognitive B) imperative C) indicative D) prospective

  45. An error in a financial record can be by replacing an incorrect number with a correct one.

  A) testified B) verified C) certified D) rectified

  46. His father is a famous designer and he will help you a lot with the decoration of your new house.

  A)interior B) external C) internal D) exterior

  47. Placing high in imported goods is a frequently employed method of protecting domestic industries.

  A) tariffs B) expenses C) expenditure D) interests

  48. Generally speaking, small children are more than adults.

  A) imaginary B) imaginative C) imaginable D) imagining

  49. For a long time in the past, this animal was believed to on birds and mice.

  A) catch B) capture C) prey D) pray

  50. All students in this university are requested to with the regulation.

  A) submit B) consent C) yield D) comply

  51. People in the United States in the nineteenth century were by the prospect that unprecedented change in the nation’s economy would bring social chaos.

  A) hunted B) haunted C) tracked D) notified

  52. He is highly excited, therefore heart attacks.

  A) subject to B) similar to C) contrary to D) adjacent to

  53. As the chart shows that excessive of sugar can contribute to blood sugar imbalances, tooth decay and weight gain.

  A) diet B) application C) consumption D) flavor

  54. Scientists are trying to develop computers that will the human thought process.

  A) simulate B) substitute C) project D) review

  55. It is a a(n) that the French eat so much rich food and yet have a relatively low rate of heart disease.

  A) analogy B) paradox C) correlation D) illusion

  56. He has his manners and tastes and made himself a real gentleman.

  A) renewed B) reinforced C) relieved D) refined

  57. The officer inspected our passports and travel papers and us because our vacation certificates were missing.

  A) detained B) retained C) refrained D) contained

  58. The medicine cured the woman of her cough which she had suffered 20 years.

  A) temporary B) permanent C) chronic D) acute

  59. Last summer my parents and I to Qingdao on vacation.

  A) cruised B) piloted C) patrolled D) glided

  60. The National Academic Committee was in conferring her an honorable degree.

  A) united B) unanimous C) universal D) ultimate

  试卷二

  Part I

  Section B Spot Dictation (15 minutes)

  Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for the general idea. Then listen to the passage again. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from S1 to S10 with the exact words or sentences you have just heard. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.

  To be successful in a job S1, you should S2 certain personal and professional qualities. You need to create a good image in the limited time S3, usually from30 to 45 minutes. You must make S4 which the interviewer will remember while he interviews other S5 . The following are some qualities you should especially pay attention to during an interview. First of all, you should take care to appear to be properly dressed. The right clothes worn at the right time can S6 and his S7 in your judgement. It may not be true that clothes make a man. But the first and often last impression of you is determined by the clothes you wear. Secondly, S8 . You should reflect confidence by speaking in a clear voice, loud enough to be heard, without being S9 or overpowering. You should be prepared to talk knowledgeably about the requirements of the position you are applying for. Finally, to be really impressive S10 . If you display these characteristics, with just a little luck, you’ll certainly succeed in the typical personal interview.

  Part IV Error Correction (15 minutes)

  Directions: This part consists of a short passage. In this passage, there are altogether 10 mistakes, one in each numbered line. You may have to change a word, add a word or a word. If you change a word, cross it out and write the correct word in the corresponding blank. If you add a word, put an ion mark (∧) in the correct place and write the missing word in the blank. If you a word, cross it out and be sure to put a slash (/) in the blank.

  When we consider the comfortable circumstances of a working

  family today, the life of the working man in 1882 seems miserable

  indeed: But earlier it had been even hard. At the beginning of the 61.

  nineteenth century working hours were from sunrise to sunset,

  pay was awful, and working conditions being poor and dangerous. 62.

  The workingman had little schooling beyond his craft,

  and there was little hope that their children would have 63.

  nothing better. There were no public schools, and besides, the few 64.

  pennies which the children could earn needed to help support the 65.

  family. If he was present because of sickness, there was often no 66.

  job from him when he returned. Since there were always plenty of 67.

  other workers to take his job, he was likely to be hired if he asked 68.

  for more pay.

  Viewed against today’s standards, the attitude of nineteenth-

  century factory owners seems incredible. They believed

  that was good business to hire men, women and children as cheaply 69.

  as possible, make them work as hard as they could and, when

  they became inefficient, worn away, or unable to work for any reason, 70.

  discharge them.

  Part V Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic: Positive and Negative Effects of Internet. You should write at least 120 words and base your composition on the outlines (given in Chinese) below:

  1. 英特网的积极影响

  2. 英特网的消极影响

  3. 你的看法

  试卷答案与分析

  试卷一答案Keys & Notes to Model Test One

  KEYS

  Part I Listening Comprehension

  1. D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. B 7. A 8. A 9. B 10.B

  Part II Reading Comprehension

  11.D 12.B 13.C 14.C 15.C 16.C 17.B 18.A 19.C 20.D

  21.D 22.D 23.A 24.B 25.C 26.C 27.A 28.C 29.B 30.A

  Part III Vocabulary

  31.D 32.A 33.D 34.A 35.A 36.C 37.A 38.B 39.C 40.B

  41.C 42.B 43.B 44.A 45.D 46.A 47.A 48.B 49.C 50.D

  51.B 52.A 53.C 54.A 55.B 56.D 57.A 58.C 59.A 60.B

  Part IV Error Correction

  61. hard→harder 62. being→were 63. their→his

  64. nothing→anything 65.earn与needed 之间加were 66.present→absent

  67. from→for 68. hired→fired 69. that与 was 之间加it

  70. away→out

  试卷一解析

  NOTES

  Part I Tapescript of Listening Comprehension

  Section A

  1. W: There is a direct flight at 10 o’clock or a flight at 2 this afternoon that stops over in San Francisco.

  W: I think I’d rather have the earlier one so I can go to work tomorrow.

  Q: What relationship do these people have?

  2. W: Robert worked as a secretary for three years. Then he became a newspaperman. After that he started writing novels.

  M: I know. And he has been doing nothing else ever since.

  Q: What is the man’s occupation now?

  3. M: What a lot of traffic! We shouldn’t have driven down the main street, not when it’s so crowded.

  W: Well, I told you, dear, didn’t I? I said the roads would be very busy, especially on Saturday.

  Q: Where did the conversation take place?

  4. M: Louis, do you want me to try to fix that broken camera of yours?

  W: Thanks, but I already had it taken care of.

  Q: What happened to the camera?

  5. M: When can I make the earliest appointment with Dr. Johnson?

  W: Dr. Johnson has appointments on Monday and Tuesday mornings, Thursday and Friday afternoons, and he has a conference the whole day Wednesday.

  Q: When can the man meet Dr. Johnson the earliest?

  6. M: Have you made up your mind?

  W: Yes, I’ll give up biology and switch to archeology, where my interest lies.

  Q: What’s the probable relationship between the two speakers?

  7. M: I’ve just recovered from a severe stroke. Would you kindly turn your TV down a bit ?

  W: Sorry. I didn’t know that.

  Q: What will the woman do?

  8. W: I’m exhausted. I stayed up the whole night studying for my history midterm exam.

  M: Why do you always wait till the last minute?

  Q: What can be inferred about the woman?

  9. W: Why do we have to finish this proposal tonight? It’s already six p.m. Can’t we complete it tomorrow?

  M: It has to go to the post office before twelve tonight. We must make sure that all the figures are correct.

  Q: How many hours at most do they have to finish the proposal?

  10.M: People first sent signals by flags, some archaeologists observed.

  W: No. I think they exchanged news by smoke, hence the torch towers on the Great Wall.

  Q: What are they discussing?

  Section B Spot Dictation

  To be successful in a job interview, you should demonstrate certain personal and professional qualities. You need to create a good image in the limited time available, usually from 30 to 45 minutes. You must make a positive impression which the interviewer will remember while he interviews other candidates. The following are some qualities you should especially pay attention to during an interview. First of all, you should take care to appear to be properly dressed. The right clothes worn at the right time can win respect of the interviewer and his confidence in your judgement. It may not be true that clothes make a man. But the first and often last impression of you is determined by the clothes you wear. Secondly, you should pay close attention to your manner of speaking, since speech is a reflection of personality. You should reflect confidence by speaking in a clear voice, loud enough to be heard, without being aggressive or overpowering. You should be prepared to talk knowledgeably about the requirements of the position you are applying for. Finally, to be really impressive you must convey a sense of self?confidence and enthusiasm for work. If you display these characteristics, with just a little luck, you’ll certainly succe`ed in the typical personal interview.

  Part II Reading Comprehension

  11. 细节题。文章第二段的倒数第二句话提到“Schools are businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise.” 可知不是因为管理不善,而是因为性质决定。

  12. 语义题。本文第一段和第二段谈到了学校的财政困难的问题以及探讨了其产生的原因。作者在第二段中否认低入学率是造成财政困难的原因,指出即便学校满注册,仍会面临财政困难。不难推断,这里的go under, 指的是陷入困境。

  13. 主题题。解此题要明确作者写此篇文章的目的。从文章第三段可知,作者认为使高等教学机构摆脱困境的办法可以通过实现教育机构的私有化,资助学校方式的多样化有助于带来教育形式的多样化。(参见文章第三段的第三句话和倒数第四句话)。选项C带有一定的迷惑性,意思不够明确,教育的多样化并不等同于教育形式的多样化。

  14. 是非题。选项A、B、D均与文章的事实矛盾。选项C可根据文章第三段第四句话和第五句话“There is no basis for arguing that private schools are inherently better than public schools. Examples to the contrary abound.” (并没有根据说私立学校比公立学校好,实际上大量相反的例子存在。)推出。

  15. 推断题。本题仍与作者写此篇文章的意图有关。文章第三段的第三句话指出挽救陷于财政困境的学校的办法是保持学校的私立性,而这种努力是一种“national necessity”,可推知,作者希望唤起人们的觉悟和支持,意识到这种做法的必要性。

  16. 根据文章第一段的首句“A close analogy to a study design is the rough sketch made by an artist before he commits his vision to canvas.” (一项研究的设计就好比画家将头脑中的意想付诸画布之前所画的草图一样),便可得出答案。

  17. 主旨题。文章第一段介绍了研究设计;第二段说明研究设计的目的就是要看这种研究方法在有关青少年方面的作用;后面三段谈这种研究方法在研究青少年犯罪方面的贡献和优点。答案B概括了主旨。

  18. 语义题。第四段第二行中“undertaken during the earliest stage of the project”是“an extensive survey of previous researches on crime”的定语,而其中的crime 具体指的就是青少年犯罪。

  19. 单句理解题。根据文章第三段的最后一句话“This study makes an additional contribution by using a design specially planned to permit a comparison of several approaches.” 可得出答案。

  20. 推断题。根据文章的最后一段最后一句话指出,实验性研究给方法和发现带来的最主要的贡献之一就是将三种设计研究类型结合在一起,目的是为了将它们的发现彼此联系,并且根据产生的数据对研究者的有用程度大小来评估这些研究类型的相对重要性。由此,可推知答案。

  21. 细节题。文章第一段第一句讲述了人们总担心联邦特工窥探我们的私生活,而文章第一段第二句But the private Sector outdoes the government every time 清楚说明私营企业尤其后面谈及的商业领域泄漏私密远超过政府部门,所以D正确。

  22. 细节题。第二段的第二句话The legislators lean toward letting business people track our financial habits virtually at will 是D选项等值叙述,legislators 就是立法者,virtually at will 也即give a free hand,意为“任意地”,所以D正确。

  23. 细节题。文章第四段第二句及第三句话告诉我们如果30天内客户不在此期限内取消免费试用服务的话,服务商将通过其银行和信用卡自动收取费用。

  24. 细节题。文章倒数第二段第一句话You have almost no protection from businesses that use your personal accounts for profit 告诉我们企业利用你的个人账户赚取利润,而受不到任何法律保护,紧接着的举例也充分说明B正确。

  25. 推断题。文章最后一段讲述了虽然用户被告知所有私人信息是绝密的,而经营商言行不一致,他们出卖用户信息营利,并宣称只是共享信息资料,由此我们可推测这种做法将继续下去,也即用户个人隐私会继续受到侵犯。

  26. 推断题。依据文章的第一段的末句,可知作者根据民意测验得出的结论,选项C是第一段的末句的同义替换。

  27. 细节理解题。文章第二段用一系列的“should we not...”和“should we”给出了作者的建议和看法,他认为不能把就业当作惟一的标准,应当鼓励那些自重的人们以其他的方式参与工作。

  28. 推断题。依据文章第三段的第一句话和第二句话可知:工业时代是人类历史上惟一一个人们的工作大多以job形式出现的时代;随着工业时代的结束,工业时代带来的人们工作方式上的变化将会得到逆转。由此可推断出,工业革命的到来使得人们的工作方式发生了变化。

  29. 段落理解题。文章的第四段指出了17世纪和18世纪的圈地运动带来的后果(参见该段的首句和末句):圈地运动使人们丧失土地,失去了谋生的手段而不得不离开家去其他地方找工作。

  30. 推断题。根据文章的末段第二句话“The time has certainly come to switch some effort and resources away from the impractical goal of creating jobs for all...” 中的“impractical”这个词可推出答案。

  Part III Vocabulary

  31.【考点】名词辨析。penalty“处罚;刑罚;罚款;罚金额”;option“选择;供选择的人或物;选课”;obligation“义务;责任;合同;契约”;duty“税;关税”。

  【译文】一些国家对于逃税者课以沉重的罚金。

  32.【考点】名词辨析。integrity“正直;诚实”;compactness“紧密;结实”;temperament“脾气;气质;性格;性情”;robustness“强壮;强健”。

  【译文】要当冠军,光有技巧和好身体还不够,还必须有良好的素质。

  33.【考点】形容词辨析。vicious “恶毒的;凶残的”,如:vicious rumor 恶毒的谣言; impatient “不耐烦的”;equivalent(to) “相等的;等价的;相当的”,如:Changing his work like that is equivalent to giving him the sack. 那样调换他的工作就等于是解雇他。turbulent“动荡的;混乱的;汹涌的;狂暴的”,如:turbulent weather 恶劣的天气;turbulent period动荡的时期。

  【译文】警察无法控制混乱的游行,因而部队赶来援助。

  34.【考点】动词辨析。identify “认出;辨别;鉴定;确定”;notify sb. of sth“通知某人某事”; guarantee“保证;担保;保证书;保修期”; convey“表达;传达;传递;运送;运输”。

  【译文】光线太暗,我无法认出她来。

  35. 【考点】动词辨析。revive “恢复;复苏”;如:revive economy复苏经济;revive interest恢复兴趣; recover“恢复,痊愈;寻回;使复原,使康复”;reside “定居,居住;存在于”;remind(sb.)of sth./that “提醒;使想起;使发生联想”;如:The smell of lily always reminds me of our old house. 百合花香总使我想起我们的旧宅。

  【译文】对我们周围的事物进行创造性地观察会唤醒我们对于生活的惊叹之情。

  36.【考点】名词辨析。incentive “刺激;鼓励;动机;物质刺激”;imagination“想像”;intuition“直觉;直觉力”;indication“指示;征兆;迹象”。

  【译文】提高生产率便给予额外奖励,这一做法激励了大家更加努力地工作。

  37. 【考点】名词辨析。insight“洞察力;洞悉;深入的了解”;gain/provide/give an insight into sth.对…有深入的了解;presentation “赠送;提出;提供;表演;陈述;描述”;revelation “透露;揭示;显示”;specification“明确说明;(复数)规格;规范”;如:the technical specifications of a new car新汽车的技术规格。

  【译文】他使我对于英国文学有了深入的了解。

  38.【考点】形容词辨析。negligible“可忽略不计的;微不足道的”;如:negligible amount微不足道的数量; eligible “合格的;有资格的”;如:be eligible for pension 有资格得到养老金的;delegated“委派的”;quantitative“数量的;定量的”。

  【译文】只有在美国出生的人才有资格做美国总统。

  39. 【考点】 形容词辨析。naive “天真的”;illiterate “文盲的;没文化的”;ignorant(of/about) “对…无知的;不知道的”;unaware (of)“对… 没有意识到的”。

  【译文】许多青少年对时事一无所知,实在令人吃惊。

  40.【考点】形似词辨析。executive “执行的;行政的”;execute “实施;执行;完成;处决”;如:execute a murderer处决一谋杀犯;execute a plan 执行一项计划; editorial “社论”;exempt (from) “免除;豁免”;如:His bad eyesight exempted him from military service.他视力不好,因而免服兵役。

  【译文】研究生会是由一个执行委员会管理的,它由干事和各研究生课程的代表组成。

  41.【考点】名词辨析。revenue“收益,特指国家税收;收入;收益”;privilege“特权;优惠;优待”;validity“合法性;效力”;efficiency“效率;功效”。

  【译文】经济衰退使政府的税收大大地减少了。

  42.【考点】形容词辨析。 patriotic“爱国的”; luminous“发亮的;发光的;光明的;清楚的;易懂的”;如:state in luminous words用明白的话陈述;tentative “试探性的;实验性的”;如:a tentative conclusion 试探性的结论;reciprocal “相互的;互惠的”;如:reciprocal trade agreements 互惠贸易协定。

  【译文】由于听众在这一领域知识贫乏,教授不得不用明白易懂的语言解释这一深奥的理论。

  43.【考点】名词辨析。inspiration “灵感;鼓舞人心的人或事物”;sentiment“感情;情绪;意见;观点”;如:There is no room for sentiment in business. 做生意不能凭感情用事。hypothesis“假说;假定;前提”;sympathy“同情;怜悯”。

  【译文】我不管他是谁的侄子,雇员必须择优录用,而不能感情用事。

  44.【考点】形容词辨析。cognitive“认知的”;imperative “必要的;紧急的”;indicative (of) “指示的;陈诉的”;如:The resumption of talks is indicative of an improving relationship between the two countries. 恢复谈判表明两国间的关系有所改善。prospective “预期的;未来的;可能的”;如:a prospective buyer可能的购房者。

  【译文】孩子不是电脑;一个上三年级的孩子的认知能力很大程度取决于他或她是否受到教育和享有幸福。

  45. 【考点】动词辨析。testify “作证,证明;表明;说明”;如:This excellent book testifies to the author’s ability. 这本杰出的著作证明了作者的能力。verify “核实;查对;证实”;certify “证明;证实;发证书给”;如:a certified teacher 持有证书的合格教师; rectify “纠正;修复”。

  【译文】财务上的错误可以通过用正确的数字来替换不正确的数字得到改正。

  46.【考点】形容词辨析。interior“内的;内部的;内地的;腹地的;室内的;国内的”;如:an interior lake内陆湖;the interior trade国内贸易;external“外在的;外部的”;internal“内在的;内部的;本质的;内服的;本部的”;exterior“外部的;外面的;外表的;外交上的”;如:an exterior policy对外政策。

  【译文】他的父亲是位著名的室内设计师,会在装潢新房上给予你很多帮助。

  47.【考点】名词辨析。tariff “关税”; expense “花费;费用;开支”;at the expense of “由…负担费用;以…为代价”;expenditure “经费;费用;支出额”;如:expenditure on defense 国防开支; interests“利息;兴趣;爱好”。

  【译文】对出口商品征高额关税是一个常常用来保护国内工业的办法。

  48.【考点】形容词辨析。imaginary “想像的;虚构的”;如:an imaginary figure 虚构的人物; imaginative “富有想像力的”; imaginable “可以想像的;想得到的”;如:save the patient by every means imaginable用一切可能的办法抢救病人;imagining 是 imagine的现在分词。

  【译文】通常说来,孩子比成年人更富有想像力。

  49.【考点】动词辨析。catch “抓住,逮住”;capture “俘获;捕获;夺得;占领”;prey (on) “捕食;折磨”;fall prey to 成为…的牺牲品;深受其害;pray “祈祷”。

  【译文】在过去很长的一段时间,人们认为这种动物以捕食鸟类和老鼠为生。

  50.【考点】动词辨析。submit (to) “屈服;听从;提交;呈交”;如:We refused to submit to their control.我们拒绝受他们的控制。 consent (to) “准许;同意;赞成”;如:My parents would never consent to such a unsuitable marriage. 我父母绝对不会同意这桩不合适的婚姻。yield (to) “屈服;顺从;倒塌”;comply (with) “遵从;依从;服从”; 如:comply with certain standards符合某些标准。

  【译文】这所大学的学生都得遵守规章制度。

  51. 【考点】动词辨析。hunt“猎取;狩猎”;haunt“鬼魂常出没于;萦绕;使苦恼;使担忧”;如:Mary was haunted by the fear that her husband was having an affair. 玛丽担心她的丈夫有外遇,并为此而伤神。 track “追踪;跟踪”;notify“通知”。

  【译文】十九世纪的美国人为这样一种前景担忧: 国家经济史无前例的变化将带来社会的动乱。

  52.【考点】形容词词组。subject to“服从的;隶属的;易遭受;易受支配”;如:Are you subject to colds? 你易患感冒吗?We are subject to the law of the land. 我们必须遵守当地的法律。similar to“与…相似”;contrary to “与…相反”;adjacent to “与…相毗连”。

  【译文】他十分容易激动,因此易发心脏病。

  53.【考点】名词辨析。diet “日常的饮食,食谱”;application“应用”;consumption“消费,消耗;吃掉;吞噬”;flavor “风味”。

  【译文】如图所示:过多食用糖会造成血糖不平衡,蛀牙及体重增加。

  54.【考点】动词辨析。simulate “模拟;模仿”; substitute (for) “替代”; project “投射;放映”;review“复习;回顾;审查;评论;检阅”;如:The government is reviewing its foreign policy. 政府正在回顾其外交政策。review troops检阅部队。

  【译文】科学家们努力开发能够模拟人类思维过程的电脑。

  55. 【考点】名词辨析。根据that后所表述的法国人吃那么多丰富食物而患心脏病率较低的事实,我们可以知道二者相矛盾,所以B正确。

  【译文】法国人吃那么多丰富食品而患心脏病率相对较低是相矛盾的。

  56.【考点】动词辨析。refine “精练;精制;提纯;使优美;使完善”;如:Gasoline is refined from the crude oil.汽油是从原油提炼的。reinforce“增强;加强;增援”;如:reinforce the front增援前线;relieve “缓和;减轻;使轻松;使宽慰”;如:relieve one’s pain减轻痛苦;He felt relieved.他感到宽慰。renew “重新开始;继续;更新;恢复”;如:renew old tires 更换旧的轮胎;renew the discussion重新开始讨论。

  【译文】他使自己的趣味爱好和举止仪态变得高雅完美,成为了一名真正的绅士。

  57. 【考点】动词形似词辨析。 detain “扣留;拘留;耽搁”;retain “保留;保持”; refrain (from)“抑制;克制;戒除”;如:He refrained from smoking. 他克制住自己不吸烟。 contain“包含,包括”。

  【译文】这位官员检查了我们的护照和旅行文件后将我们扣留了,因为我们的旅行证件不见了。

  58. 【考点】 形容词辨析。temporary “临时的;暂时的”;permanent “永远的;固定的”;chronic“慢性的;长期的”;acute“急性的;剧烈的;敏锐的”;如:an acute eyesight敏锐的眼力。

  【译文】这种药物治愈了折磨她二十年的慢性咳嗽。

  59. 【考点】动词辨析。cruise“航行;航游;游弋;缓慢地巡行”;patrol“巡逻;巡查;在…巡逻”;glide“(飞机等)滑翔;滑行;游动”;pilot“驾驶(飞机等),为(船舶等)引航或操航”;pilot a ship through the canal引领船只通过运河。

  【译文】 去年夏天,我和父母乘船到青岛度假。

  60.【考点】形容词辨析。united “联合的”;unanimous“一致的;一致同意的”;universal“宇宙的;普遍的”;ultimate“最终的;最后的”。

  【译文】 全国学术委员会一致同意授予她荣誉学位。

  Part V Writing

  Model Essay<P Positive and Negative Effects of the Internet

  <P The Internet is a miracle in human society for it introduces new concepts and living styles into our life. The imagined world created by the Internet offers us a window to exchange ideas, explore information and entertain ourselves at our own pace. Our traditional way of communication is undergoing a revolutionary change with new forms of communication like BBS, e-mails and online chatting becoming prevailing. And information is at our finger’s tips the instant we are online, which facilitates the sharing and utilizing of information to the greatest extent. The coming E-commerce boom will turn e-life into a reality. The Internet, though invisible and intangible, has become an indispensable part of our life.

  Meanwhile, negative effects of the Internet have posed a big problem to us. The Internet can be addictive as alcohol and threaten people’s psychological well-being. Like a kaleidoscope, the Internet presents a world of fantasies. If people live in fantasies for too long, they may become anti-social and alienated from the real world. And the Internet can be a breeding ground of crimes. Hackers aim at attacking and paralyzing sites. Vulgar rubbish and erotic sites may corrupt kids- mind.

  In my opinion, the invention of the Internet is a technological breakthrough which has brought incomparable conveniences and changes to human beings. Though inevitably the Internet has given rise to new social problems, it should not be the target of criticism because it is not the fault of the Net but the fault of those who abuse it.

  Part Ⅰ

  Listening Comprehension (20 minutes)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 10 short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a third voice will ask a question about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A, B, C and D, and decide which is the best answer. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil. ?

  Example: You will hear:?

  You will read: ?

  A) At the office. B) In the waiting room.?

  C) At the airport. D) In a restaurant. ?

  From the conversation we know that the two were talking about some work they have to finish in the evening. This is most likely to have taken place at the office. Therefore A“At the office” is the best answer. You should choose answer A on the Answer Sheet and blacken it with a pencil. ?

  1. A) Twenty-five dollars. B) Twenty dollars.

  C) Forty dollars. D) Fifty dollars. ?

  2 . A) To go to the French restaurant.

  B) To try a new restaurant.?

  C) To visit a friend.

  D) To stay at home. ?

  3. A) Easy-going and friendly. B) Very nervous.?

  C) Angry. D) Not easy-going. ?

  4. A) He plays jazz music. B) He is a jazz fan.?

  C) He needs 300 jazz records. D) He likes classical music. ?

  5. A) At a post office. B) At a bank.?

  C) At a restaurant. D) At an airport. ?

  6. A) He was sacred. B) He was upset.?

  C) He hasn’t got a car. D) He is glad to drive her there. ?

  7. A) Lending money to a student. B) Filling a form.?

  C) Reading a student’s application. D) Asking for some financial aid.

  8. A) 12:30. B) 11:30. C) 12:00. D) 11:00.?

  9.A) Skiing. B) Tennis. C) Swimming. D) Golf.?

  10.A) Sick. B) Comfortable. C) Better. D) Fine.

  Section B

  Compound Dictation

  Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 11 to 17 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 18 to 20 you are required to fill in the missing information. You can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written. ?

  Very high waves are destructive when they 11 ____ the land. Fortunately, this 12 ____ happens. One reason is that out at sea, waves moving in one direction almost always run into waves moving in a different direction. The two __ 13 __ of waves tend to cancel each other out. Another reason is that water is __ 14 __ near the shore. As a wave gets closer to land,;the shallow __ 15 __ helps reduce its __ 16 __. ?

  But the power of waves striking the shore can still be very great. During a winter gale, waves sometimes strike the __ 17 __ with the force of 6,000 pounds for each square foot. That means a wave, 25 feet high and 500 feet along its face, may __ 18 __.?

  Yet __ 19 __. During the most raging storms, __ 20 __.??

  PartⅡ

  Reading Comprehension

  Directions: There are four passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. ?

  Questions 21 to 25 are based on the following passage: ?

  In recent years many countries of the world have been faced with the problem of how to make their workers more productive. Some experts claim the answer is to make jobs more varied. But do more varied jobs lead to greater productivity? There is evidence to suggest that while variety certainly makes the workers’ life more enjoyable, it does not actually make him work harder. As far as increasing productivity is concerned, the variety is not an important factor. ?

  Other experts feel that giving the worker freedom to do his job in his own way is important and there is no doubt that this is true. The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way. Thus while freedom of choice may be important, there is usually very little that can be done to create it. Another important consideration is how much each worker contributes to the product he is making. In most factories the worker sees only one small part of the product. Some car factories are now experimenting with having many small production lines rather than one large one, so that each worker contributes more to the production of the cars on his line. It would seem that not only is the degree;of workers’ contribution an important factor, therefore, but it is also one we can do something about.?

  To what extent more money led to greater productivity? The workers themselves certainly think this is important. But perhaps they want more money only because the work they do is so boring. Money just lets them enjoy their spare time more. A similar argument may explain demands for shorter working hours. Perhaps if we succeed in making their jobs more interesting, they will neither want more money, nor will shorter working hours be so important to them. ?

  21. Which of these possible factors leading to greater productivity is not true?

  A) To make jobs more varied.?

  B) To give the worker freedom to do his job in his own way.?

  C) Degree of work contribution.?

  D) Demands for longer working hours. ?

  22. Why workers want more money??

  A) Because their jobs are too boring.?

  B) In order to enjoy more spare time.?

  C) To make their jobs more interesting.?

  D) To;demand shorter working hours. ?

  23 . The last sentence in this passage means that if we succeed in making workers’ jobs more interesting __.?

  A) they will want more money?

  B) they will demand shorter working hours?

  C) more money and shorter working hours are important factors?

  D) more money and shorter working hours will not be so important to them ?

  24 . In this passage, the author tells us __.?

  A) how to make the workers more productive?

  B) possible factors leading to greater efficiency?

  C) to a certain extent more money lead to greater productivity?

  D) how to make workers’ jobs more interesting ?

  25 . The author of this passage is probably a __.?

  A) teacher B) worker C) manager D) physicist ?

  Questions 26 to 30 are based on the following passage: ?

  Over the past decade, the environmental movement has exploded onto the mind of mainstream consumers, a fact not lost on marketers and advertisers. Green advertising ;started in the mid-1980s when issues of the environment muscled their way to the forefront of marketing. Advertisers saw the consumer desire for environmentally safe products and tried to meet the demand as quickly as possible. Not surprisingly, this first wave suffered from rough and poorly conceived marketing efforts. Many advertisers embraced a genuine concern for the environment. But consumers realized that some companies made false claims and exploited the movement, using such nebulous (模糊的)terms as “environmentally friendly” and “green.”?

  Consumers grew wary of environmental appeals, and advertisers reacted by reducing its emphasis. To avoid future trouble, many companies waited for state and federal governments to define terms and provide legal guidelines, which paved the road to a second wave. In 1992 the Federal Trade Commission established guidelines for green marketing, followed shortly by state governments. California passed particularly strict laws, setting definitions for terms like “ozone friendly,” “biodegradable,” and “recycled.”?

  According to the state’s court, “California seeks to guard against potentially specious;claims or ecological puffery (吹捧) about products with minimal environmental attributes.” Texas, Massachusetts, Minnesota, Tennessee, Connecticut, and Washington soon followed the Golden State’s lead. The rigid regulations have left a number of advertisers confused and frustrated, although some feel that environmental claims have already peaked and are on their way out. Some believe that we’ve now entered green advertising’s third wave, where environmental concern is now part of the mainstream.?

  26 . What were some early problems with Green advertisements??

  A) They were expensive. B) No one believed them.?

  C) They were unsuccessful. D) They were often deceptive. ?

  27. What was the response by consumers??

  A) Consumers were responsible.?

  B) Consumers were hostile.?

  C) Consumers didn’t care all the time.?

  D) Consumers got tired of it. ?

  28 . How did Green advertisements change after the first wave??

  A) They became more popular.?

  B) They were more regulated.?

  C) They became better produced.?

  D) They became less honest. ?

  29. When did the green third wave come??

  A) When environmental concern rise.?

  B) When advertisers are self-regulating themselves.?

  C) When advertisements become very regulated.?

  D) When the mainstream also becomes concerned about it. ?

  30. Which of the following state takes the lead in guarding against ecological puffery of products with minimal environmental attributes??

  A) Massachusetts. B) Texas. C) California. D) Connecticut.

  Questions 31 to 35 are based on the following passage: ?

  Even as Americans have been gaining weight, they have cut their average fat intake from 36 to 34 percent of their total diets in the past 15 years. And indeed, cutting fat to control or lose weight makes sense. Fat has nine calories per gram. Protein and carbohydrates(碳水化合物) have just four. Moreover, the body uses fewer calories to metabolize fat than it does to metabolize other foods. Compared with protein and carbohydrates — which break down into amino acids and simple sugars, respectively, and can be used to strengthen and energize the body —— dietary fat is more easily converted to body fat. Therefore, it’s more likely to stay on buttocks, thighs and bellies.?

  But cutting fat from your diet doesn’t necessarily mean your body won’t store fat. For example, between nonfat and regular cookies, there’s trivial difference in calories because manufacturers make up for the loss of fat by adding sugar. Low-fat crackers, soups and dressings can also be just as high in calories as richer versions. No matter where the calories come from, overeating will still cause weight again. The calories from fat just do it a little quicker. A Wisconsin computer programmer who decided with a diet coach to eat only 40 grams of fat a day learned the lesson firsthand. He wasn’t losing weight. Then he showed his food diary to his coach and revealed he’d been eating half a pound of jelly beans a day. “They don’t have any fat,” he explains. But they had enough sugar to keep him from shedding an ounce. ?

  Nonfat foods become add-on;foods. When we add them to our diet, we actually increase the number of calories we eat per day and gain weight. That was borne out in a Pennsylvania State University study. For breakfast, Prof. Barbara Rolls gave two groups of women yogurt that contained exactly the same amount of calories. One group’s yogurt label said “high fat”—the other, “low fat.” The “low fat” yogurt group ate significantly more calories later in the day than the other group. “People think they’ve saved fat and can indulge themselves later in the day with no adverse consequences,” says Richard Mattes, a nutrition researcher at Purdue University. “But when they do that, they don’t compensate very precisely, and they often end up overdoing it.”?

  31 . Why Americans are still gaining weight??

  A) They eat too much fat.?

  B) They overeat.?

  C) They eat low-fat crackers, soups and dressings.?

  D) They eat sugar. ?

  32. What lesson did the computer programmer learn??

  A) Overeating will cause weight gain.?

  B) He can eat half apound of jelly beans a day.?

  C) He didn’t eat any fat.?

  D) His coach gave him a lecture. ?

  33 . Prof. Barbara’s experiment proved that __.?

  A) two groups ate the same amount of calories?

  B) two groups ate the same amount of yogurt?

  C) the “low fat” yogurt group ate significantly more calories later in the day than the other group ?

  D) people increase the number of calories they eat per day and gain weight ?

  34. According to the author, __ has less calories.?

  A) fat B) protein and carbohydrates?

  C) amino acid D) sugar ?

  35 . What can you infer from the passage??

  A) To keep from being overweight, people have to eat non-fat food.?

  B) The calories from fat just do it a little quicker than that from protein and carbohydrates.

  C) People should avoid temptation.?

  D) Americans realize that it is necessary to count calories before eating the food. ?

  Questions 36 to 40 are based on the following passage: ?

  The plumes of ash came billowing from Mount Etna on July 17 at precisely 1:33 p.m., followed by 300-foot blasts of lava. Below, in the resort town of Nicolosi, Italy, anxious residents prayed for protection. But scientists were jubilant.

  “ Three minutes,” gushes Gene Ulmer, a Temple University geologist. “That’s all they missed by.” Not only did Ulmer witness the eruption (which killed no one), he was in Nicolosi the previous night when European volcanologists(火山学家) predicted that Mount Etna would erupt at 1:30 p.m.— one of the most accurate predictions in history.?

  Scientists have historically had little success in predicting eruptions. There are instruments to monitor the geophysical changes that may suggest a volcano is ready to blow—increase in tremors, alterations in the mountain’s tilt, or changes in the resistance of the earth surrounding it. Other instruments track volcanoes’ chemical compositions, because rising levels of ammonia, carbon dioxide, sulfur dioxide, water and other substances can also herald eruptions. But none of these instruments has done particularly well.?

  So scientists have taken to monitoring as many different aspects of volcanic activity as possible. This broader approach appears to have yielded the stunningly accurate results at Etna. “We may have finally found the right combination of instrument to monitor volcanoes—and save lives,” says Ulmer.

  It is, of course, possible that the Etna team just got lucky. Nonetheless, Ulmer says, “all of us in volcanology are very excited.”?

  36. Volcanologists were surprised by __.?

  A) the accuracy of their own predictions of eruption of Mount Etna?

  B) the eruption of Mount Etna?

  C) the instruments they had used?

  D) the ash and smoke of Mount Etna ?

  37. Which instruments are the most effective ones to predict the eruption of volcanoes??

  A) Instruments to monitor the geophysical changes.?

  B) Instruments to track volcanoes’ chemical compositions.?

  C) The combinations of instruments.?

  D) None of them. ?

  38. What does the word “jubilant” mean according to;the context??

  A) Upset. B) Filled with great joy.?

  C) Disappointed. D) Accurate. ?

  39 . What is the main idea of the passage??

  A) Though Mount Etna erupted as European volcanologists predicted, it was just a coincidence.

  B) Scientists succeeded in finding the instruments to predict eruption.?

  C) Lots of scientists witnessed the Eruption of Mount Etna.?

  D) Scientists predicted accurately the eruption of Mount Etna. ?

  40. What’s the possible title for this passage??

  A) The Volcanologists Succeeded.?

  B) Mount Etna’s Eruption.?

  C) Right on Schedule—Mount Etna Makes Scientists Look Smart.?

  D)Prediction of Eruption in History. ??

  Part Ⅲ

  Vocabulary and Structure (20 minutes)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet. ?

  41. __, I couldn’t find;the way to the post office.?

  A) However hard I tried B) However I tried hard?

  C) However hard I try D) Whatever I tried hard ?

  42. There was a __drop in support for the Union in the 1988 election.?

  A) delicate B) distinct C) distant D) downward ?

  43. Only if I can understand what you are listening to, __write it down correctly.

  A) I shall B) shall I C) I can D) can I ?

  44. A lot of __ can be mentioned as essential for explaining the puzzling phenomenon.?

  A) factions B) facades C) factors D) sides ?

  45. Some confusion has __about who can do this job.?

  A) retained B) lifted C) raised D) arisen ?

  46. It was very hot and people crowded __the air-conditioner.?

  A) about B) in C) on D) to ?

  47 . The programmer was always busy in an __way, spending hours accompanying nothing.?

  A) ineffectual B) eventual C) efficient D) unskilled ?

  48. The flood __ the townspeople __from the rest of the world.?

  A) cut...out B) cut...away C) cut...down D)cut...off ?

  49. Mary washed her face__.?

  A) cleanly B) cleaned C) cleaning的 的D) clean ?

  50. The foreign guests, __were scientists, were warmly welcomed at the train station.?

  A) most of them B) most of whom C) most of that 的D) most of those ?

  51 . Tom __ my letter; otherwise he would have replied before now.?

  A) ought not have received B) shouldn’t have received?

  C) has been received D) couldn’t have received ?

  52. I’d just as soon remind __ those important documents with you.?

  A) that you won’t B) your not taking?

  C) please don’t D) you didn’t take ?

  53 . The train is traveling __a speed of 120 miles an hour.?

  A) with B) on C) in D) at ?

  54. Any living thing __ die without the sun.?

  A) would B) may C) might D) will ?

  55 . Some scientists think that there is no better __ for mother’s;milk.?

  A) alternative B) equivalent C) exchange D) substitute ?

  56. In his speech the Minister of Industry said that industrial exports went up for three __years.?

  A) successful B) successive C) continual D) continuous ?

  57. A group of foreign students planning to travel by car to North Dakota in the winter are advised to __ their cars with snow tires and warm clothing.?

  A) provide B) purchase C) equip D) install ?

  58 . All the students __ a loud laugh when the teacher told them the joke.?

  A) let off B) let down C) let out D) let up ?

  59. I wish my son would stop __ and do something realistic.?

  A) hanging about B) hanging on C) hanging up D) hanging off ?

  60. The __estimate of gains in gross national product suggested a gradual recovery from economic recession.?

  A) introductory B) possible C) primary D) preliminary ?

  61. We __ so as not to wake the roommates.?

  A) whispered B) moaned C) grunted D) muttered ?

  62 . Although he is only 5 years old, he has a __ imagination.?

  A) furtive B) fertile C) frank 的 D) furious ?

  63. Now many people buy __ Christmas trees instead of real ones.?

  A) false B) fake C) sham D) artificial ?

  64. Could you give me a hint without __ the answer??

  A) giving off B) giving away C) giving up D) giving in ?

  65. After a number of disagreements with the committee, the chairman was determined to __.?

  A) retire B) withdraw C) retreat D) resign ?

  66. We all can’t __ why she married a man like this.?

  A) reason out B) figure out C) make believe D) take in ?

  67. Mary’s close __ to her sister made people mistake them for one another. ?

  A) accuracy B) membership C) probability D) resemblance ?

  68. “Why didn’t Tom come to the party last night?”“He __ not have wanted to see me.”?

  A) should B) would C) could D) might ?

  69. __ to the question of refreshments, I should think lemonade and sandwiches will be enough.

  A) Prior B) As C) Due D) According ?

  70. __ nothing more to discuss, the CEO got to his feet, said goodbye and left the meeting room.?

  A) There was B)Being C) There being D) As there being ??

  PartⅣ

  Cloze (15 minutes)

  Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A, B, C and D on the right side of the paper. You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. ?

  Many students find the experience of attending university lectures to be a confusing and frustrating experience. The lecturer speaks for one or two hours, perhaps ?__ 71 __? the talk with slides, writing up important information on the blackboard, ?__ 72 __ ?reading material and giving out ?__ 73 __?.The new student sees the other students continuously writing on notebooks and ?__ 74 __? what to write. Very often the student leaves the lecture ?__ 75 __? notes which do not catch the main points and ?__ 76 __? become hard even for the ?__ 77 __? to understand.?

  Most institutions provide courses which ?__ 78 __? new students to develop the skills they need to be ?__ 79 __? listeners and note-takers. ?__ 80 __? these are unavailable, there are many useful study-skills guides which ?__ 81 __? learners to practice these skills ?__ 82 __? . In all cases it is important to ?__ 83 __? the problem ?__ 84 __? actually starting your studies.?

  It is important to ?__ 85 __? that most students have difficulty in acquiring the language skills ?__ 86 __? in college study. One way of ?__ 87 __? these difficulties is to attend the language and study-skills classes which most institutions provide throughout the ?__ 88 __? year. Another basic ?__ 89 __? is to find a study partner ?__ 90 __? it is possible to identify difficulties, exchange ideas and provide support.?

  71.A) extending B) illustrating C) performing;D) conducting?

  72.A) attributing B) contributing C) distributing D) explaining?

  73.A) assignments B) information C) content D) definition?

  74.A) suspects B) understands C) wonders D) convinces?

  75.A) without B) with C) on D) except?

  76.A) what B) those C) as D) which?

  77.A) teachers B) classmates C) partners D) students?

  78.A) prevent B) require C) assist D) forbid?

  79.A) effective B) passive C) relative D) expressive?

  80.A) Because B) Though C) Whether D) If?

  81.A) enable B) stimulate C) advocate D) prevent?

  82.A) independently B) repeatedly C) logically D) generally?

  83.A) evaluate B) acquaint C) tackle D) formulate?

  84.A) before B) after C) while D) for?

  85.A) predict B) acknowledge C) argue D) ignore?

  86.A) to require B) required C) requiring D) are required?

  87.A) preventing B) withstanding C) sustaining D) overcoming?

  88.A) average B) ordinary C) normal D) academic?

  89.A) statement B) strategy C) situation D) suggestion

  90.A) in that B) for which C) with whom D) such as??

  PartⅤ

  Writing (30 minutes)

  Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic: [WTHX]Getting to know the World Outside the Campus.[WTBX] You should write at least 120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below: ?

  1.大学生了解社会的必要性;?

  2.了解社会的途径(大众媒介、的社会服务等);?

  3.我打算怎么做。?

  录音文字材料

  Scripts for Listening Comprehension?

  Section A

  1. M: How much are these jackets??

  W: They are on sale today, sir. Twenty-five dollars each, or two for forty dollars.Q: How much does one jacket cost?

  2. W: Shall we have dinner in that French restaurant??

  M: I can’t eat a thing. I feel too bad. My stomach aches.?

  Q: What do you think the woman will do? ?

  3. M: Tina’s husband is friendly and easy-going.?

  W: Yes, just the exact opposite to her brother.?

  Q: What is Tina’s brother like? ?4. W: Last night, we went to Peter’s house to listen to music.?

  M: I heard that he has more than 300 jazz records. Is that right??

  Q: What do we learn from the conversation? ?

  5. M: I need six stamps and I’d like to send these two books by air mail.?

  W: Here are your stamps, but you have to go to the next window for the books.?

  Q: Where does this conversation most probably take place? ?

  6. W: Jim, would you mind driving me to my school??

  M: Sure, why not??

  Q: How does Jim respond to the woman? ?

  7. M: Did you see Mary in the business office??

  W: Yes, she was applying for a student loan.?

  Q: What was Mary doing? ?

  8. W: When is the movie to start??

  M: Don’t worry. It doesn’t start until 12:30, we’ve still got 30 minutes.?

  Q: What’s the time now? ?

  9. M: I like skiing but not swimming.?

  W: Swimming and tennis are my favorite;sports.?

  Q: Which sport does the man like? ?

  10. W: Tom, how are you? I heard you were sick.?

  M: They must have confused me with somebody else, I’ve never felt better.?

  Q: How does Tom feel? ?

  Section B

  Very high waves a, re destructive when they strike the land. Fortunately, this seldom happens. One reason is that out at sea, waves moving in one direction almost always run into waves moving in a different direction. The two sets of waves tend to cancel each other out. Another reason is that water is shallower near the shore. As a wave gets closer to land, the shallow bottom helps reduce its strength.?

  But the power of waves striking the shore can still be very great. During a winter gale, waves sometimes strike the shore with the force of 6,000 pounds for each square foot. That means a wave, 25 feet high and 500 feet along its face, may strike the shore with a force of 75 million pounds.?

  Yet the waves, no matter how big or how violent, affect only the surface of the sea. During the most raging storms, the water a hundred fathoms (600feet) beneath the surface is just as calm as on the day without a breath of wind.

  答案与详解

  1. 答案A。On sale 意为“减价出售”,此题关键在于听懂“Twenty-five dollars each, or two for forty dollars.” 买一件25美元或买两件40美元。因此选A。?

  2.答案D。此题关键在于听懂第二个人的对话“他说自己不能吃东西,感到不舒服,胃很痛。” 因此从选项来看,D的推断是合乎情理的。?

  3.答案D。Friendly, easy-going 及 opposite是此题的关键词。其中,easy-going意为“随和的;易相处的,” 根据听到的opposite,选它的反义词not easy-going, 因此选D。?

  4.答案B。从第二句 “I heard that he has more than 300 jazz records.” 意思是“我

  听说他有 300多张爵士乐的碟子。” 我们不难推断出Peter是位爵士乐迷。?5.答案A。听到了关键词stamps 和air mail, 则不难推出此对话应发生在邮局。 因此选A。?

  6.答案D。从sure可以知道Jim答应了女人的请求,后面说的why not 是进一步的确认,含有“邀请”之意,说明Jim很乐意开车送她去学校。因此选D。?

  7.答案D。此题关键词是a student loan,意为学生贷款。四个选项中只有financial aid 是a student loan 的同义词。因此选D。?

  8.答案C。从第二个人的话语中可以知道“电影在12:30开演,现在离开演还有30分钟,”不难推出现在是12:00。因此选C。?

  9.答案A。从第一句话 “I like skiing but not swimming.” 意思是“我喜欢滑雪而不喜欢游泳。”不难选出答案A。?

  10.答案D。此题关键在于听懂第二句。“They must have confused me with somebody else.” 意思是“他们一定是看错人了。” I’ve never felt better等于I always feel fine. 因此答案选D。

  11.strike 12.seldom 13.sets 14.shallower 15.bottom?

  16.strength 17.shore?

  18.strike the shore with a force of 75 million pounds.?

  19. the waves, no matter how big or how violent, affect only the surface of the sea

  20. the water a hundred fathoms (600 feet) beneath the surface is just as calm as on the day without a breath of wind.?

  21. 答案D。A) 使工作更加多样化。 B) 给予工人用其自己的方式工作的自由。 C) 工作中做出贡献的多少。 D) 要求更长的工作时间。此题可用排除法。从第一段第二句得出A)正确。从第二段第一句得出B)正确。从第二段第四句得出C)正确。而D)项所述并未在文中提到。故答案为D)。?

  22.答案A。A) 因为他们的工作太令人厌烦。 B) 为了享有更多的余暇。 C) 使他们的工作更加有趣。D) 要求更短的工作时间。此题可从第三段第三句中得出答案为A)。

  23.答案D。A) 他们会想要更多的报酬。 B)他们将要求缩短工作时间。 C) 增加报酬与缩短工作时间都是重要的因素。 D) 增加报酬与缩短工作时间对他们来说,将不再重要。 本文最后一句中的 “neither ...nor”表示既不...,也不...。故答案为D)。?

  24.答案B。A) 如何使工人提高劳动效率。 B) 促使效率提高的可行因素。 C) 从某种程度上讲,增加报酬可提高劳动效率。 D) 如何使工人的工作变得更加有趣。 不难看出, C)、的D)比较片面,很容易排除。A)、的B)比较又可得出B)更加具有概括性,因为通篇讲述的是提高劳动效率的一些途径,可排除A)。故答案为B)。?

  25.答案C。A) 老师。 B) 工人。 C) 经理。 D) 物理学家。因为文章讲述的是提高工人劳动效率的一些可能的途径,与公司管理密切相关。故答案为C)最为合适。

  26. 答案D。 A) 绿色广告费用昂贵。 B) 无人相信绿色广告。 C) 绿色广告并不成功。D) 绿色广告经常带有欺骗性。此题为细节题。该题的答案包含在下面的句子里。But consumers realized that some companies made false claims and exploited the movement, using such nebulous terms as “environmentally friendly” and “green.” 但一些消费者意识到一些公司做假承诺,用模糊的“有益环境”等术语大大利用时机。故答案为D。? bsp;B) 消费者持反对的态度。 C) 消费者在此问题上始终漠不关心。 D) 消费者对绿色广告已厌烦了。此题为细节题。该题的答案包含在下面的句子里。Consumers grew wary of environmental appeals. 故答案为D。?

  28.答案B。A) 它们变得更受欢迎。 B) 它们变得更为规范。 C) 它们被制作得更好。 D) 它们的可信度降低。 此题为归纳推理题。该题是根据第二段提问的。第二段的大意是:为了避免麻烦许多公司等待政府出台合法的条款,于1992年联邦政府出台了绿色市场的条文,加利福尼亚对此也通过了严格的法律。所以答案应是B。?

  29.答案D。 A) 当环保意识增强的时候。 B) 当广告商们规范其广告的时候。 C) 当广告规范化的时候。 D) 当环保广告深入到广大的消费者心中的时候。 此题为细节题。该题的答案可以在最后一段的最后一句话里找到。Some believe that we’ve now entered green advertising’s third wave, where environmental concern is now part of the mainstream. 所以正确答案是D。?

  30.答案C。A) 麻萨诸塞州。 B) 德克萨斯州。 C) 加利福尼亚州。 D) 康涅狄格州。此题为细节题。该题的答案包含在下面的句子里。According to the state’s court, “California seeks to guard against potentially specious claims or ecological puffery about products with minimal environmental attributes.” Texas, Massachusetts, Minnesota, Tennessee, Connecticut, and Washington soon followed the Golden State’s lead.这儿the Golden State’s lead指加州。所以正确答案为C。

  31. 答案A。A) 他们吃了含脂肪多的食物。 B) 他们的饮食过量。 C) 他们食用脂肪含量低的脆饼、的汤和调味品。 D) 他们食用含糖食品。 此题为主旨题。全文章主要论述美国人在过去的15年中虽然少吃含脂肪多的食物,但他们还在长胖。原因在于过量饮食会导致卡路里的过量的摄入而导致肥胖。故答案为A。?

  32.答案A。 A) 饮食过量将会导致体重增加。 B) 他一天能吃半磅软糖。 C) 他没有吃任何含脂肪的食物。 D) 他的饮食教练给他上了一堂课。 此题为细节题。这个计算机程序员的经历是对第二段第四句的证明,表明他亲身体验了此教训。’ No matter where the calories come from, overeating will still cause weight gain.’不论卡路里来自何处,过量饮食也会增加体重。故答案为A。?

  33.答案D。 A) 两组妇女食用等量的卡路里。 B) 两组妇女饮用等量的酸奶。 C) 与持高脂酸奶的小组相比,持低脂酸奶的小组当天晚些时候被摄入的卡路里更多。 D) 随着人们每天摄入卡路里的增长,体重也在增长。 此题为细节题。巴巴拉教授对两组妇女的研究证明了 “we actually increase the number of calories we eat per day and gain weight.” 随着我们每天摄入卡路里的增长,体重也在增长。故答案为D。?

  34.答案B。A) 脂肪。 B) 蛋白质和碳水化合物。 C) 氨基酸。 D) 糖。 此题为细节题。第一段第三句,和脂肪相比,蛋白质和碳水化合物只含有四个卡路里。 故答案为B。?

  35.答案D。A) 为了使体重保持正常,人们不得不吃无脂食物。 B) 脂肪中的卡路里比蛋白质和碳水化合物中的卡路里多,因而使人的体重增加得更快一点。 C) 人们应避开食物对他们的诱惑。 D) 美国人意识到在进食前先计算一下卡路里的多少是有必要的。此题为推断题。从文章的篇章来看,脂肪虽比蛋白质、的碳水化合物的卡路里多,但美国人由于过量使用卡路里少的食物,加之有些无脂肪的食物由于糖分的添加而使卡路里摄入量加大而导致肥胖。故答案为D。

  36. 答案A。A) 他们精确地预测了Etna火山爆发的时间。 B) Etna火山的爆发。C) 他们使用的仪器。 D) Etna火山的烟与灰。 此题为推断和主旨题。科学家在历史上几乎没有成功地预测火山爆发,而此次对Etna火山爆发的预测和实际只有三分钟的误差,这种准确性是令他们既兴奋又震惊的。故答案为A。?

  37.答案D。A) 观察地球物理变化的仪器。 B) 研究化学成分变化的仪器。 C) 这两种仪器的组合。 D) 没有有效预测火山爆发的仪器。 文章第三段中介绍了两种预测火山爆发的仪器,一种是通过观察地球物理变化来预测,一种通过研究化学成分的变化来预测,但预测结果都不理想。在第四段中Ulmer说的话中’We may have finally found the right combination of instrument to monitor volcanoes—and save lives’可以判断监视火山爆发的所有有效仪器的最佳组合还未有出世。故答案为D。?

  38.答案B。A) 心烦意乱的。 B) 十分高兴的。 C) 失望的。 D) 精确的。 此题为词义辨析题。全文讲述了对火山爆发的成功预测使科学家们欣喜万分。故答案为B。?

  39. 答案D。A) 尽管Etna火山像欧洲科学家预测的那样爆发了,但仅是一次巧合而已。 B) 科学家们成功地发现了预测火山爆发的仪器。 C) 许多科学家都亲眼目睹了Etna火山的爆发。 D) 科学家准确地预测了火山的爆发。 此题为主旨题。科学家准确地预测了火山的爆发。故答案为D。?

  40.答案C。 A) 火山学家的成功。 B) Etna火山的爆发。 C) 科学家有史以来较准确的一次预测。D) 历史上对火山爆发的预测。 此题为主题推理题。从全文可知这是一篇报道,不仅报道Etna火山的爆发,而且更强调科学家有史以来较准确的一次预测。故答案为C。〖ZK)〗?

  41. 答案A。 句意:不管我怎样努力,都无法找到去邮局的路。however hard 等于no matter how hard, 不需倒装。因此答案应为A。?

  42.答案B。 句意:1988年选举中对联盟的支持明显下降。 A) delicate娇嫩的,精致的; B)distinet 独特的,明显的; C)distant 遥远的; D) downward向下的。根据本句意思,答案应为B。?

  43.答案D。 句意:我听懂之后才能写下来。Only 或 only if引导的短语或从句放在句首时,后面主句要用倒装语序。所以,A), C)均可排除。根据题意,应用情态动词can。 因此答案应为D。?

  44.答案C。句意:有许多因素可以说对解释这种令人迷惑不解的现象是必要的。A)faction意为“派系”;B)facade意为“建筑物的正面”;C)factor意为“因素”;D)side意为“边”。根据句意A, B, D均不符合题意,因此选C。?

  45.答案D。句意:人们不清楚谁能做这项工作。arise是一个不及物动词,具有“出现,呈现”的含义。其余三个动词均为及物动词,且词意不合要求。因此选D。?

  46. 答案A。句意:天很热,人们都挤在空调周围。about prep. 关于,在... 周围。根据句意B, C, D均不符合题意,因此选A。?

  47.答案A。句意:这个程序员总是无效地忙碌着,花好几小时也做不成一件事。A)ineffectual意为“无效果的”;B)eventual意为“最终发生的,结局的”。如:eventual success 最后的成功;C)efficient 意为“有效的,效率高的”;D)unskilled意为“不擅长的,不灵巧的”。如:be unskilled in debate 不擅长辩论。由于后句说“花好几小时也做不成一件事”,可以推断此程序员做事没有效率,因此选A。?

  48.答案D。句意:洪水切断了该镇居民与外界的联系。A)cut out 切掉;割掉;B)cut away 切掉,逃走;C)cut down 减少 如:You should cut down on smoking. 你应该少抽烟。D)cut off 切断 如:They cut off the enemy’s retreat.他们切断了敌人的退路。根据句意A, B, C均不符合题意,因此选D。?

  49.答案D。句意:玛丽把脸洗干净了。有些动词,如:wash, wipe, scrape, 等,总是构成此句型:v. +n. +adj. 根据句意A, B, C均不正确,因此选D。?

  50.答案B。句意:那些外国客人,其中多数是科学家,在火车站受到热烈欢迎。用排除法。A), D) 不对。C) 在非限定性定语从句中不能用that. 因此选B。?

  51.答案D。句意:汤姆不可能已经收到了我的信,否则他到现在就早该回信了。选项 couldn’t have been 表示推测,符合句意。因此选D。?

  52.答案D。句意:我真希望提醒过你带上那些重要的文件。在’d just as;soon + 动词后的从句中常用过去时表示现在,作虚拟语气。因此选D。?

  53.答案D。句意:火车以每小时120英里的速度行进。at在;以;按(表示速度,温度,价格,比率等)因此选D。?

  54.答案A。句意:没有太阳任何生物都会死。虚拟语气, would“会”。因此选A。?

  55.答案D。句意:一些科学家认为没有什么能代替母乳。substitute 作“代替品”讲,后接for, 指“作...的代替品”。alternative 之意为“供替代的选择,”后接to , 而equivalent 意为 “同等物”,后接of或to。因此选D。?

  56.答案B。句意:工业部长在他的讲话中说工业出口连续三年上升。(for three) successive (years) 意为 “连续(三年)”。因此选B。?

  57.答案C。句意:计划冬季开车到北达科他州旅行的一群外国学生应备上防滑胎和保暖衣物。equip...with 作“给...配备”。因此选C。?

  58.答案C。句意:当老师讲笑话时,所有的学生都笑了。let out 作“发出(笑声,叫喊声)”解,let out a loud laugh意为的“哄堂大笑”,let off的表示满意“说出(笑话等)”之意。因此选C。?

  59.答案A。句意:我希望我儿子能停止闲逛做点实事。hang about意为 “到处闲逛”, “游手好闲”解。因此选A。?

  60.答案D。句意:对全国粮食总产量的正确估计表明了经济衰退的逐渐恢复。preliminary (estimate) “初步的(估计)”,introductory的表示 “介绍性的”, primary则意为 “原始的”,“最初的”。因此选D。?

  61.答案A。句意:我们轻声说话以免吵醒室友。whisper 意为 “低语”,“轻声说话”。因此选A。?

  62.答案B。句意: 虽然他只有五岁,他的想象力却十分丰富。fertile (imagination) 意为 “丰富的(想象力)”。因此选B。?

  63.答案D。句意:现在有很多人买人造的圣诞树而不买真的。artificial意为 “人造的”,“人工创造的”;false 意为“错误的”,“虚伪的”讲;而fake, sham的意思则分别为本“伪造的”,“伪劣的”。因此选D。

  64.答案B。句意:你可不可以在不泄露答案的情况下给我一些提示。giving away 意为 “泄露” 。因此选B。?

  65.答案D。句意:由于与委员会存在许多分歧,主席决定辞职。(be determined to) resign 意为 “(决定)辞职”,切合题意。因此选D。?

  66.答案B。句意:我们都不明白她为什么嫁给那样一个男人。figure out 表“理解”之意,而reason out 作“分析”,“推断”解;take in 作“领会”解。因此选B。?

  67.答案D。句意:玛丽和她妹妹由于长得相像经常会被认错。A项accuracy决为“精确;准确”;B项membership意为“资格;会员的身份”;C 项probability意为“可能性;可能的结果”;D项resemblance意为“相似;相像”。根据题意,故选D。?

  68.答案D。句意:汤姆为什么昨晚没来参加晚会?他不想见我。might (not)have wanted to ...表示对过去发生的动作的猜测。因此选D。?

  69.答案B。句意:至于点心和饮料,我认为柠檬和三明治就足够了。as to (=with regard to 至于,关于) 是短语动词。因此选B。?

  70.答案C。句意:因为没有什么再讨论的了,这位首席执行官站起来,说声再见然后离开会议室。本题的前半句是分词独立结构。There being(There be的分词形式)引导的分词短语在句中做原因状语。因此选C。?

  71. 答案B。将第1,2,3题通盘考虑。此处意为“老师会花一两个小时用幻灯来解释讲课的内容,写出一些重要的信息,散发一些阅读材料,布置作业”。illustrate用图解说明,举例说明。?

  72.答案C。参考第1题答案。attribute把……的原因归为……;contribute有助于,贡献;distribute分发,散发,与下文的give out同义。?

  73.答案A。assignments作业,任务。?

  74.答案C。新生发现别的学生一直在记笔记,他们不知道该记些什么,所以用wonders。而suspects(怀疑);understands (理解,明白);convinces(让人相信)与题意不符。?

  75.答案B。with结构在此表示伴随的结果,说明学生听完讲座却记了一些抓不住重点的笔记。?

  76.答案D。这里是一个并列句,并列的两个部分是which do not catch the main points and which become hard even for the students to understand。?

  77.答案D。此句意为:学生记下的笔记连自己也无法明白。?

  78.答案C。鉴于上述情况,许多学校开设课程以帮助新生培养记笔记的能力,成为一名真正有效率的听众。assist帮助,援助。?

  79.答案A。effective有效的;passive被动的;relative相对的;expressive表现的,富于表现的。?

  80.答案D。此处的意思是:如果这些课程不可行的话,还会有许多行之有效的学习技巧的指导,这些指导使学生们能够独立地锻炼这些学习技巧,在此If表示假设条件。?

  81.答案A。enable sb.to do sth使人能够干什么;stimulate激发,刺激;advocate提倡,倡导;prevent阻止。?

  82.答案A。independently独立地;repeatedly再三,重复地;logically合乎逻辑地;generally大体上,一般地。?

  83.答案C。此句意为“通常学生在开始学习之前就应该解决这种听课技能的问题”,此处C项中to tackle problem意为“解决问题”。evaluate估计,评估;acquaint使认识,了解;formulate用公式表示,系统地阐述或提出。?

  84.答案A。参考83题。?

  85.答案B。这里的意思是“承认大多数学生在获取语言技能方面有困难,这是很重要的。因为只有承认这种困难才能提出克服困难的方法”。所以选B。acknowledge承认,认可。predict预测;argue争论,论证;ignore忽略,忽视。?

  86.答案B。过去分词做定语。?

  87.答案D。 克服困难用overcome difficulty。不用preventing阻止,阻碍;withstand经受住,抵抗;sustain支撑,经受。?

  88.答案D。本题涉及学年的表达方法。?

  89.答案B。此句意为:另一种基本的方案或策略是寻找一个学习的伙伴。strategy策略,方案。?

  90.答案C。本题测试介词与关系代词的用法,with whom表示与同伴一起学习。

  Sample writing:?

  Getting to Know the World Outside the Campus

  It is indispensable for college students to know what is going on outside the campus. That’s because in this “Information Era” the society is developing at such a high speed that we should keep pace with the progress of the outside world. Hence, without knowledge of the outside world, it will be very hard for us to secure satisfying job after graduation; it will be more difficult for us to succeed in the fierce competition. ?

  How to get closer to the outside world? Firstly, we should be well-informed about what is happening around us with the aid of mass media: radios, televisions, newspapers, the Internet, and so forth. Besides, we should do some practical social services so as to cultivate our social skills, broaden our eyesight and enrich our social experience.?

  As far as I ’ m concerned, I plan to know the outside world in two ways: study first to have a good command of knowledge. Next, I intend to get a part-time job to know more about the outside world. Thus, I can apply the knowledge that I have learned at campus to the practical work, which will be helpful in my future career.

热门文章